Kotimaa

Turun puukkoiskun pääepäilty vangittiin – Epäillyn asianajaja: Tekijä myöntää henkirikokset ja niiden yritykset

lehtikuva / roni lehti
lehtikuva / roni lehti
lehtikuva / roni lehti

Turun puukotusjutun pääepäilty vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä.

Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan poliisi selvittää edelleen, ovatko Turun puukotusten pääepäillyn henkilöllisyys ja ikä ne, jotka hän on ilmoittanut. Poliisi kertoi lisäksi, että kuudennen epäillyn kiinni saamiseksi tehdään kansainvälistä yhteistyötä.

Turun puukotusten pääepäilty myöntää puukotukset, hänen asianajajansa Kaarle Gummerus ja poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs kertovat. Gummerus kertoo, että toistaiseksi puolustus ei ota kantaa rikosnimikkeisiin, mutta myöntää henkirikokset.

Gummerus kertoo, että toistaiseksi on myös epäselvää, täyttyvätkö terrorisminimikkeet.

– Oikeuskäytäntöä on asiasta vielä hyvin vähän. Vangitsemisistunnossa asiaa ei perusteltu siten, että terrorismirikoksen tunnusmerkistö puolustuksen näkemyksen mukaan täyttyisi, Gummerus sanoo.

Tutkinnanjohtaja Töyräs kertoo, että epäilty ei ole puhunut tekojen motiivista. Poliisi ei ota vielä kantaa epäiltyjen tekojen suunnitelmallisuuteen.

– Epäilty on myöntänyt aiheuttaneensa kuolemantapaukset ja puukoniskut.

Poliisi selvittää edelleen sitä, onko epäilty toiminut yksin vai onko häneen vaikutettu tai tekoa tuettu. Poliisi kertoo, että tekijän käyttämät kaksi teräasetta ovat poliisin hallussa.

Pääepäillyn lisäksi ainakin kolmea muuta vaaditaan tänään vangittavaksi epäiltynä raskaista rikosnimikkeistä.

Aikaisemmin tänään kerrottiin, pääepäillyn lisäksi ainakin kolmea muuta vaaditaan tänään vangittavaksi epäiltynä raskaista rikosnimikkeistä.

Pääepäiltyä sekä toista 18-vuotiasta marokkolaismiestä vaaditaan vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. Pääepäillyn vangitsemisvaatimusta puidaan Varsinais-Suomen käräjillä parhaillaan.

Lisäksi kahta muuta jutussa epäiltyä vaaditaan vangittavaksi samoilla nimikkeillä mutta vähäisemmin eli syytä epäillä -perustein.

Viidennen epäillyn osalta vangitsemisvaatimus ei ole vielä saapunut käräjille. Muiden kuin pääepäillyn vangitsemista käsitellään iltapäivällä.

Juttua on päivitetty klo 12:21 ja 12:54. Jutun otsikkoa on korjattu klo 12:39. Turun puukotusjutun pääepäillyn asianajaja: Pääepäilty myöntää henkirikokset ja niiden yritykset. Epäilty ei myönnä murhia, kuten aikaisemmin uutisoitiin, vaan henkirikokset ottamatta kantaa nimikkeisiin. 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat