Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Turun SDP:ltä 14 teesiä asuinalueiden kehittämiseen

Turun SDP:n mukaan asuinalueiden on tarjottava kaikenlaisia palveluita. Kuvassa Käsityöläismuseo.

Turun SDP on valmistellut oman asuinalueiden kehittämisohjelman, jota puolue tarjoaa lähtökohdaksi laajemmalle asuinalueiden kehittämisohjelmalle, joka tulisi laatia yhteistyössä kaupungin ja asukkaiden kanssa. Ohjelmatyöstä vastannut Turun SDP:n varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo kertoo järjestön haluavan herätellä kaupunkia ja kaupunkilaisia näkemään erityisesti lähiöiden ja asuinalueiden potentiaalin tulevaisuudessa.

– Lähiöt on nähtävä tiivistyvän kaupunkirakenteen voimavarana, joissa on suuri kehityspotentiaali kun ratkotaan väestönkasvun tuomaa asuntotarvetta. Turku kasvaa nyt huimaa vauhtia, ja sen lisäksi että kaupunki laajenee keskustan välittömässä läheisyydessä, on huomioitava lähiöiden täydennysrakentamisen mahdollisuudet. Tarvitsemme  tuleville vuosikymmenille kokonaisnäkemyksen siitä, miten asuinalueitamme ja niiden palveluita kehitetään, Koivusalo linjaa.

Turun SDP:n ohjelmassa keskiöön nousevat palvelujen turvaaminen, liikkuminen ja liikenneyhteydet, joista pitäisi järjestön mukaan muodostaa kokonaisuus.

– Tarvitsemme uutta ajattelua erityisesti lapsiperheiden ja ikäihmisten palvelujen tarjonnasta eri asuinalueilla. Asuntorakentamisen pitää olla monimuotoista ja tarjota vaihtoehtoja eri ryhmille ja palvelujen pitää pysyä tässä mukana. Palveluita tulee koota suurempiin kokonaisuuksiin, esimerkiksi monitoimitaloihin, jotka sijaitsevat asuinalueiden keskellä ja joiden tilat palvelevat niin päiväkoteja, kouluja, kirjastoja, nuorisoa kuin muitakin alueensa asukkaita.

– Ikäihmisten haluavat jäädä usein asumaan tutulle alueelle, joten ikäihmisten palveluja ja palvelutaloja tulisi sijoittaa enenevässä määrin lähiöihin. Ikäihmisten asumispalvelut luovat myös toimintaedellytyksiä esimerkiksi kahvila-, ravintola- ja hyvinvointipalveluja tarjoavalle yritystoiminnalle.

Ohjelmassa peräänkuulutetaan, että palvelut kytkeytyisivät asuinalueisiin joukkoliikenteen avulla ja että nykyisiä joukkoliikennelinjoja tarkasteltaisiin sen mukaan, onko niiden reitit tarkoituksenmukaisia ihmisten palvelujen saavutettavuuden kannalta. Asuinalueita tulisi kytkeä toisiinsa ja keskittää palvelut siten, että ne olisivat mahdollisimman keskeisesti sijoitettuna ja useammalta asuinalueelta saavutettavissa.

Lue koko ohjelma täältä.

Lisää aiheesta

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE