Politiikka

Turun SDP:n toiminnanjohtaja Petja Raaska: ”Ilmoitusmyynti tällaiselle taholle on ollut minulta jälkikäteen ajateltuna moraalisesti väärin”

Petra Peltonen
Petra Peltonen
Petra Peltonen

Turun SDP on julkaissut tiedotteen koskien Turun Sanomien aamun uutisointia. Turun SDP on julkaissut Väkipyörä-lehteä turkulaisen ilmaisjakelulehden liitteenä ja myynyt siihen ilmoituksia rahoittaakseen liitteen kustannukset.

Turun SDP:n mukaan ilmoituksia on myyty myös tahoille, jotka ovat saaneet kaupungin avustusta.

— Ilmoitusmyynti tällaiselle taholle on ollut minulta jälkikäteen ajateltuna moraalisesti väärin, arvioi Turun SDP:n toiminnanjohtaja Petja Raaska.

— Olemme jo päättäneet sen lopettaa ja muutenkin kehittää entisestään rahoituksemme avoimuutta selkeästi lain tasoa paremmaksi,.

Raaska pahoittelee virhearviotaan lehden ilmoitusmyynnistä vastaavana tahona.

Ilmoitusvelvollisuuden osalta vaalirahoituslaissa on linjattu velvollisuuden ulkopuolelle muun muassa markkinaehtoinen toiminta. Sellaiseksi on tulkittu mm. vuokraustoiminta ja ilmoitusmyynti. Turun SDP sanoo toimineensa näin ollen vaalirahoituslain käyttöönoton yhteydessä saamiensa ohjeiden mukaan.

TS:n uutisointi koskien avustusten maksamista kyseessä olleelta taholta Turun SDP:lle on tapahtunut ennen vaalirahalain aikaa.

Uutisoinnissa on nostettu esiin myös useita säätiöitä ja arvosteltu niiden toimintaa puolueen läheisyydessä.

Tiedotteen mukaan säätiöt toteuttavat niiden säännöissä määriteltyä toiminnan tarkoitusta. Esimerkiksi Kansan Tukisäätiön Nytte.fi -lehti ei ollut puolueen, vaan erilaisten järjestöjen yhteisprojekti ilman puoluetunnuksia.

Ruissalon Kansanpuiston säätiö vastaa Turun Ruissalossa sijaitsevien kiinteistöjen suojelemisesta. Jutussa mainittu Tarmon säätiöltä Ruissalon Kansanpuiston säätiölle anottu avustus on puhtaasti käytetty säätiön kuluihin, sanoo Turun SDP.

Tiedotteen mukaan työväenliikkeellä on koko olemassaolonsa ajan ollut puoluetoiminnan lisäksi paljon muutakin toimintaa. Tämä toiminta on eriytetty säätiöihin ja muihin yhdistyksiin, jotka toimivat omien sääntöjensä puitteissa ja erillään puoluetoiminnasta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat