Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Tuskin jää harmittamaan” – Paavo Arhinmäki: Niinistö jäi Putinin tuloksesta

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Entinen vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäen mukaan presidentinvaalien suurin yllätys taisi olla siinä, ettei tuloksessa ollut juurikaan yllätyksiä. Arhinmäki sanoo pitkässä Facebook-kirjoituksessaan yllättyneensä kuitenkin vaalit voittaneen Sauli Niinistön suosion suuruudesta.

Rane Aunimo

”Moni kysyi minulta eilen, mikä meni Merjalle (Kyllönen) pieleen, kun hän ei päässyt lähellekään viimekertaista 5,5 % tulostani. Ei mikään, vaalit olivat niin erilaiset. Kaikki saivat huonommat tulokset, paitsi istuva presidentti.”

Haavisto hävisi Haavistolle, Huhtasaari hävisi Soinille, Väyrynen hävisi Väyryselle, Vanhanen hävisi Väyryselle, Haatainen hävisi Lipposelle, Kyllönen hävisi Arhinmäelle ja Torvalds hävisi Biaudetille. Näin käy, kun on yksi ylivoimainen voittaja”, Arhinmäki analysoi.

Arhinmäki murjaisee, että Niinistöä jää tuloksessa tuskin edes harmittamaan se, että hän jäi hiukan alle Venäjän presidentin Vladimir Putinin edellisten vaalien tuloksesta.

”Putin keräsi vuoden 2012 vaaleissa 63,6 % kannatuksen.”

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ei usko, että presidentinvaaleilla olisi paljon vaikutusta tuleviin eduskuntavaaleihin.

”Jotkut kommentaattorit ovat arvioineet, että näiden vaalien ilmiö oli puolueiden jääminen taka-alalle ja rohkeimmat ovat ennustaneet puolueiden merkityksen vähentymistä politiikassa näiden presidentinvaalien perusteella.”

”Presidentinvaalien tulos on hämmästyttävän vähän heijastunut seuraavien eduskuntavaalien tulosta. Voi jopa sanoa, ettei niillä ole ollut juuri mitään yhteyttä ehkä joidenkin ehdokkaiden henkilökohtaisia äänimääriä lukuunottamatta.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE