Politiikka

”Tuskin jää harmittamaan” – Paavo Arhinmäki: Niinistö jäi Putinin tuloksesta

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Entinen vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäen mukaan presidentinvaalien suurin yllätys taisi olla siinä, ettei tuloksessa ollut juurikaan yllätyksiä. Arhinmäki sanoo pitkässä Facebook-kirjoituksessaan yllättyneensä kuitenkin vaalit voittaneen Sauli Niinistön suosion suuruudesta.

”Moni kysyi minulta eilen, mikä meni Merjalle (Kyllönen) pieleen, kun hän ei päässyt lähellekään viimekertaista 5,5 % tulostani. Ei mikään, vaalit olivat niin erilaiset. Kaikki saivat huonommat tulokset, paitsi istuva presidentti.”

Haavisto hävisi Haavistolle, Huhtasaari hävisi Soinille, Väyrynen hävisi Väyryselle, Vanhanen hävisi Väyryselle, Haatainen hävisi Lipposelle, Kyllönen hävisi Arhinmäelle ja Torvalds hävisi Biaudetille. Näin käy, kun on yksi ylivoimainen voittaja”, Arhinmäki analysoi.

Arhinmäki murjaisee, että Niinistöä jää tuloksessa tuskin edes harmittamaan se, että hän jäi hiukan alle Venäjän presidentin Vladimir Putinin edellisten vaalien tuloksesta.

”Putin keräsi vuoden 2012 vaaleissa 63,6 % kannatuksen.”

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ei usko, että presidentinvaaleilla olisi paljon vaikutusta tuleviin eduskuntavaaleihin.

”Jotkut kommentaattorit ovat arvioineet, että näiden vaalien ilmiö oli puolueiden jääminen taka-alalle ja rohkeimmat ovat ennustaneet puolueiden merkityksen vähentymistä politiikassa näiden presidentinvaalien perusteella.”

”Presidentinvaalien tulos on hämmästyttävän vähän heijastunut seuraavien eduskuntavaalien tulosta. Voi jopa sanoa, ettei niillä ole ollut juuri mitään yhteyttä ehkä joidenkin ehdokkaiden henkilökohtaisia äänimääriä lukuunottamatta.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat