Ulkomaat

Tutkijat: Venäläiskone räjähti ja syttyi palamaan vasta maahan osuessaan

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Dmitry Serebryakov
Pelastustyöntekijät tekevät työtä paikalla, jossa lentokone syöksyi maahan.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Dmitry Serebryakov
Pelastustyöntekijät tekevät työtä paikalla, jossa lentokone syöksyi maahan.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Dmitry Serebryakov
Pelastustyöntekijät tekevät työtä paikalla, jossa lentokone syöksyi maahan.

Venäläistutkijoiden mukaan Moskovan lähelle sunnuntaina pudonnut matkustajakone ei hajonnut ilmassa, vaan räjähdys tapahtui koneen osuessa maahan, kertoo uutistoimisto Tass.

Venäjän tutkintakomission tiedottajan Svetlana Petrenkon mukaan kone oli putoamisen aikana ehjä ja syttyi palamaan vasta maahansyöksyn jälkeen.

Koneen molemmat mustat laatikot on löydetty. Tassin mukaan ne ovat vahingoittuneet, mutta niiden tulkinta onnistunee siitä huolimatta.

Turmassa sai surmansa 71 ihmistä, joista kolme oli lapsia. Uhrien joukossa oli yksi Sveitsin ja yksi Azerbaidzhanin kansalainen.

Saratov-lentoyhtiön Antonov An-148 -kone syöksyi sunnuntaina maahan vain muutama minuutti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Moskovan Domodedovon lentokentältä. Kone oli matkalla Orskin kaupunkiin lähelle Kazakstanin rajaa.

Kone putosi lähelle Argunovon kylää Moskovan kaakkoispuolella. Hätätilaministeriön mukaan paikalle lähetettiin 400 ihmistä ja 70 ajoneuvoa. Onnettomuuspaikan raivauksia on vaikeuttanut paksu lumihanki, jonka vuoksi paikalle on ollut hankala päästä autolla. Pelastustyöntekijöiden on pitänyt kahlata koneen hylyn luo jalan lumen halki tai ajaa sinne moottorikelkalla.

Koneen osat ovat levinneet yli 30 hehtaarin alueelle, ja hätätilaministeriön mukaan koko alueen haravoiminen vie viikon. Pelastustyöntekijät ovat käyneet aluetta läpi lapioiden kanssa ja etsineet koneen jäänteitä 40 sentin paksuisesta lumihangesta.

Saratov-lehtoyhtiö on keskeyttänyt toistaiseksi lennot Antonov An-148 -koneilla, kertoo uutistoimisto Interfax.

Varapääministeri Arkadi Dvorkovitsh puolestaan kertoi, että jokaisen uhrin perhe saa 3,5 miljoonaa ruplaa eli noin 50 000 euroa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat