Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Tutkimus: Monet kiristäisivät mieluiten muiden veroja

Istock

Lähes kaksi kolmasosaa suomalaisista arvioi, että julkisen talouden velkaantuminen on suuri huoli, ilmenee Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sen sijaan suomalaiset jakaantuvat voimakkaasti kysyttäessä pitääkö velkaa purkaa korottamalla veroja vai leikkaamalla palveluja ja etuuksia.

Tutkimuksen mukaan suomalaisista 42 prosenttia korottaisi veroja ja 37 prosenttia leikkaisi palveluja ja tulonsiirtoja.

Henkilökohtaisesti omien verojensa nostamiseen on valmiita vain reilu viidennes vastaajista. 57 prosenttia torjuu ajatuksen.

– Vastauksissa näkyy ilmiö, että kansalaiset kiristäisivät mieluiten muiden veroja, mutta harva on valmis itse maksamaan enemmän veroja, sanoo Evan toimituspäällikkö Sami Metelinen tiedotteessa.

Hallituspuolueiden kannattajat kiristäisivät veroja

Hallituspuolueiden kannattajat ovat keskimäärin valmiimpia kiristämään veroja ja kasvattamaan velkataakkaa. Poikkeuksena ovat keskustan kannattajat.

Suurin muutos on tapahtunut perussuomalaisten kannattajien joukossa. Heistä yli 60 prosenttia on valmiita leikkauksiin velan saamiseksi kuriin. Vastaavassa tutkimuksessa vuonna 2019 vain runsas kolmannes oli valmis leikkauksiin.

Vastaukset kerättiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa. Tutkimukseen vastasi yli 2  000 suomalaista, ja tulosten virhemarginaali on 2–3 prosenttiyksikköä suuntaansa. Aineisto kerättiin 16.–28. lokakuuta viime vuonna.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE