Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Tutkimus: Rahapeleihin kuluttavat etenkin miehet ja paljon tienaavat

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Rahapeleihin eniten kuluttavien ryhmässä korostuvat miehet ja korkean tulotason pelaajat, käy ilmi Helsingin yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksesta, joka keskittyi suomalaisten rahapelikulutukseen eri väestöryhmissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pelaajat jaoteltiin rahapelikulutuksen mukaan kolmeen ryhmään: eniten kuluttava, keskimmäinen ja vähiten kuluttava ryhmä. Kahdessa eniten kuluttavassa ryhmässä korostuivat muun muassa miehet, 55 vuotta täyttäneet sekä työkyvyttömyyseläkettä tai sairauspäivärahaa saaneet, tiedotteessa kerrotaan.

Tutkimuksen mukaan suuri osa rahapelikulutuksesta tulee ihmisiltä, jotka pelaavat riskitasolla tai joilla on rahapeliongelma. Kulutuksesta noin puolet tuli keskimmäiseen tuloluokkaan kuuluvilta pelaajilta.

Tutkimusaineistona käytettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Rahapelikyselyä, johon vastasi vuosina 2017-2018 yhteensä vajaat 10  000 ihmistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE