Politiikka

Tuula Haatainen pohtii Rinteen haastamista: ”Kyselyjä on tullut”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja, sosiaali- ja terveys- ja opetusministerinä aiemmin toiminut Tuula Haatainen pohtii, lähteekö kisaamaan SDP:n puheenjohtajuudesta.

Haatainen kertoi asiasta Demokraatille Hyvinkäällä puoluevaltuustossa heti puheenjohtaja Antti Rinteen ilmoitettua tavoittelevansa jatkokautta puheenjohtajuudelleen.

Haatainen lupaa ilmoittaa aikeistaan mahdollisimman pian, todennäköisesti ensi viikolla.

– Mietin rauhassa viikonlopun yli. Minulla ei ole vielä mitään loppuun asti mietittyä kantaa. Minun pitää ihmisten kanssa keskustella rauhassa. Pyyntöjä on tullut ja siellä on ihmisiä, jotka odottavat, että lähtisin, mutta haluan tehdä itselleni tämän loppuun asti selväksi.

Antti Rinteestä Haatainen toteaa, että Rinne on tehnyt paljon työtä ja on ahkera.

– Hän on ihan mukava ihminen. Minä tulen Antin kanssa hyvin toimeen, mutta nyt kun tilanne on tällainen, että tässä on auki kysymyksiä ja sitten kun kysytään, minä tietysti joudun keskustelemaan kysyjien kanssa vakavasti, mistä on kysymys.

Haatainen toteaa, että puheenjohtajuuspohdinta on noussut nopeasti hänen eteensä. Hän jatkaa, ettei hänellä ole mitään kampanjaorganisaatiota.

– Enkä ole tehnyt mitään työtä sen eteen, että olisin ehdokkuutta tässä kauheasti miettinyt, mutta sitten nyt on tullut tämä kysymys ja näitä mielipiteitä, ne täytyy rauhassa käydä. Ei tässä niin jäniksen selässä olla. Nyt on kuultu, että puheenjohtaja haluaa jatkaa ja se selkiinnyttää tätä tietyllä tavalla.

Sitä Haatainen ei paljasta, mistä hänelle on tullut kyselyjä lähteä tavoittelemaan puheenjohtajuutta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat