Politiikka

Tuula Haatainen sai taakseen ensimmäisen kovan luokan tukijan

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin (kuvassa) kertoo Facebook-päivityksessään tukevansa Tuula Haataista SDP:n presidenttiehdokkaaksi.

– Haatainen on tunnettu sosiaali- ja terveysasioiden osaajana, mutta hän on toiminut pitkään myös eduskunnan suuressa valiokunnassa, Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnassa sekä muissa kansainvälisissä tehtävissä, Marin kirjoittaa.

– Toivottavasti Haatainen saa vahvan tuen puolueen kentältä.

Marinin mukaan presidentinvaaleihin tarvitaan vahva sosialidemokraattinen ehdokas.

– Haluan, että Sdp:n ehdokas pitää esillä asioita, jotka ovat ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta kriittisiä.

Toivottavasti Haatainen saa vahvan tuen puolueen kentältä.

Tällaisia kysymyksiä Marinin mukaan ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, luonnonvarojen riittävyys, globaali eriarvoisuus ja varallisuuden keskittyminen.

– SDP:n näkökulmasta keskustelun keskiöön on nostettava taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä kehitys, feministinen ulkopolitiikka, rauha sekä kansainvälinen ja ylikansallinen yhteistyö.

SDP:n presidenttiehdokaskisa sai tuulta alleen keskiviikon aikana. Haataisen lisäksi puolueen presidenttiehdokkaan paikkaa tavoittelevat kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta ja Sirpa Paatero.

Ehdokasasettelu päättyy maanantaina 26.6. Ehdokaskisa huipentuu neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen, joka pidetään elokuun alussa. Lopullisen päätöksen ehdokkaaksi asettamisesta tekee puoluevaltuusto.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros pidetään 28. tammikuuta ja mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat