Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Tuula Haataista tentattiin Tampereella muustakin kuin ulkopolitiikasta

Jukka-Pekka Flander
Tuula Haatainen sai sunnuntaina runsaasti tukea ihmisiltä vaalikampanjaansa.

SDP:n presidenttiehdokas, muun muassa ministerinäkin kokenut kansanedustaja Tuula Haatainen poikkesi puolueensa vaalikojulla Tampereen kalamarkkinoilla Tampereen päivänä 1. lokakuuta.

Demokraatti.fi

Noin tunnin visitiin aikana sunnuntai-iltapäivällä Haataista kävivät Nalkalan torilla tapamassa kymmenet niin nuoret kuin ikääntyneemmätkin tamperelaiset.

Presidenttiiehdokas sai vastattavakseen kysymyksiä, jotka koskivat muun muassa hänen kampanjansa tavoitteita ja erityisesti hänen presidenttinä harjoittamaansa turvallisuuspolitiikkaa. Haataista pyydettiin kommentoimaan myös sellaisia aiheita, jotka nyky-Suomessa aiheuttavat hänessä huolta.

Haatainen sanoi painottavansa kampanjansa keskeisinä arvoina ensisijaisesti oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja rauhaa.

– On puolustettava hyvinvointiyhteiskuntaa, torjuttava eriarvoistumista ja syrjäytymistä.

Haatainen sanoi, että syrjäytyminen lisää ääriliikkeiden kasvun riskiä ja kiihkokansallisen nationalismin esiinnousua, mistä tuoreita esimerkkejä on jopa Saksasta, Ruotsista ja Suomestakin.

YK:ssa ja EU:ssa aktiivisuutta lisättävä

Turvallisuuspolitiikassa Haatainen sanoi kannattavansa Suomen perinteistä vakaata linjaa: pidetään huolta omasta armeijasta, Nato-jäsenyydelle ei, mutta yhteistyölle kyllä. Yhteistyö Ruotsin kanssa on hänen mielestään tärkeää.

Ulkopolitiikassa keskeistä presidenttiehdokkaan mielestä ovat hyvät naapurisuhteet. Hän kaipasi Suomelta nykyistä aktiivisempaa otetta EU:ssa ja YK:ssa sekä globaaleissa ja kehityskysymyksissä Näillä foorumeilla ja kyseisillä asioilla voidaan hänen mielestään vaikuttaa merkittävästi myös pakolaiskysymykseen.

Ehdokkaan esittämät tavoitteet saivat kuulijoilta hyväksyntää, vastakaikua ja tukea. Haataiselle toivotettiin kampanjaan tsemppiä ja kestävyyttä.

Haatainen arveli, että neljä maratonia ja lukuisia puolimaratoneja juosseena hänen kampanjajakestävyytensä kyllä riittää.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE