Politiikka

Työantajapuoli katkaisi hiihtokeskusten sopimusneuvottelut – PAMissa pohditaan jatkotoimenpiteitä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelutoimialoja koskevat työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet, kertoo Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara.

Mara katkaisi Palvelualojen ammattiliitto PAMin kanssa käydyt neuvottelut tiistaina. Neuvotteluja oli käyty lokakuun puolivälistä alkaen.

Mara tarjosi kummallekin toimialalle teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden sopimusten linjan mukaista palkkaratkaisua, mutta PAM ei tarjousta hyväksynyt, vaan vaati Maran mukaan tätä korkeampia palkankorotuksia.

Teknologiateollisuuden sopimuksessa sovittiin 3,2 prosentin korotuksesta kahdelle vuodelle.

Ohjelmapalveluala – joka sisältää muun muassa moottorikelkka-, husky- ja porosafarit – on Maran mukaan ollut vaikeuksissa vuonna 2008 alkaneesta finanssikriisistä alkaen. Viime kausi ja tuleva kausi näyttävät paremmilta, mutta Maran mukaan toimialalla ei ole yleisen linjan ylittävää palkanmaksukykyä.

”Olemme hakeneet alojen ominaispiirteiden mukaisia työehtojen muutoksia sekä palkankorotuksia, kuten liittokierroksella on tapana.”

PAMissa pohditaan nyt jatkotoimenpiteitä.

Liitto on käynyt neuvotteluja hiihtokeskusten ja ohjelmapalveluiden työehtosopimuksista Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa:n kanssa. PAM on hakenut neuvotteluissa parannuksia työehtoihin ja palkankorotuksia liittokierroksen mukaisesti.

Tämä ei käynyt kuitenkaan työnantajille, PAM toteaa verkkosivullaan.

– Olemme hakeneet alojen ominaispiirteiden mukaisia työehtojen muutoksia sekä palkankorotuksia, kuten liittokierroksella on tapana. Olimme työnantajien kanssa eri mieltä palkankorotuksen suuruudesta, minkä takia työnantajat katkaisivat neuvottelut, PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo kommentoi neuvottelutilantetta.

PAM ei ole vielä tehnyt päätöksiä jatkosta. Tilannetta käsitellään seuraavaksi sopimusalatoimikunnissa ja liiton hallituksessa 28.11.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat