Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyi entistä useampi – mielenterveyssyyt kasvussa

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyi viime vuonna seitsemän prosenttia enemmän ihmisiä kuin toissa vuonna, kertoo Eläketurvakeskus.

Sen mukaan kasvu näkyi varsinkin mielenterveyssyistä myönnettyjen työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä.

Kaikkiaan työkyvyttömyyseläkkeelle jäi viime vuonna 19 900 ihmistä. Heistä hieman alle kolmannes jäi osatyökyvyttömyyseläkkeelle.

– Kymmenisen vuotta jatkunut positiivinen kehitys katkesi vuonna 2018. Alkaneiden työkyvyttömyyseläkkeiden ja niistä täytenä myönnettyjen eläkkeiden määrä kääntyi selvään kasvuun. Ikäryhmittäin katsottuna kasvu kohdistui lähinnä 25–44-vuotiaisiin ja 60 vuotta täyttäneisiin, kertoo Eläketurvakeskuksen tilastoyksikön päällikkö Tiina Palotie-Heino tiedotteessa.

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneiden keski-ikä oli 52 vuotta. Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyneissä oli naisia hieman enemmän kuin miehiä. Yleisimmät syyt työkyvyttömyyseläkkeelle jäämiseen olivat tuki- ja liikuntaelinsairaudet sekä mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt.

Suurin yksittäinen syy työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen oli masennus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE