Politiikka

Yle: Työllisyyspaketista ei syntynyt sopua – neuvottelut ohi

Kuvankäsittely Timo Sparf
Kuvankäsittely Timo Sparf
Kuvankäsittely Timo Sparf

Valtiosihteeri Martti Hetemäen johtama kolmikantainen työllisyysryhmä on lopettanut kokouksensa tuloksettomana, kertoo Yle Uutiset. Ryhmä ei löytänyt sunnuntaina iltapäivällä yksimielisyyttä työllisyyspaketin sisällöstä. Keskusjärjestöjen johtajat eivät halunneet tänään kommentoida tarkemmin mistä sopu jäi kiinni.

Maan hallitus edellytti ryhmältä yksimielistä raporttia.

Neuvotteluita lähellä oleva lähde kertoi aiemmin STT:lle, että työllisyysryhmä on pohtinut ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastusta, jos työtön ei ole aktiivinen. Jos työtön ei täytä aktiivisuudelle asetettuja ehtoja, hän menettää työttömyysturvan yhdeltä päivältä kuukaudessa. Näin hänen työttömyysturvansa laskisi noin viidellä prosentilla. Aktiivisuutta tarkasteltaisiin kolmen kuukauden jaksoissa.

Tämä ei kuitenkaan lähteen mukaan tyydyttänyt kaikkia osapuolia.

Lähde kertoo, että järjestöt eivät myöskään tue niin sanottua Lex Lindströmiä, joka sallisi yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien pääsevän ennenaikaisesti eläkkeelle. Järjestöjen mielestä se on väärä keino.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) odottaa työryhmän puheenjohtajan Martti Hetemäen luovuttavan työryhmän raportin maanantaina. Orpo on toivonut, että se on yksimielinen. Hallitus arvioi sen jälkeen raportin lopputulokset ja tekee päätöksiä sen pohjalta.

Paketin hyväksyminen on etenkin SAK:n liitoille vaikeaa. SAK:n hallitus on koolla huomenna. Myös muut järjestöt käsittelevät pakettia hallinnoissaan ensi viikolla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat