Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Työn verotusta tulee keventää, sanoo RKP:tä johtava Anna-Maja Henriksson: ”Kysymys on erityisen ajankohtainen nyt”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Työn verotusta tulee keventää ja Suomessa tulee tavoitella muihin Pohjoismaihin paremmin vertautuvaa 80 prosentin työllisyysastetta, linjaa pienintä hallituspuoluetta RKP:tä johtava Anna-Maja Henriksson.

Henriksson puhui puolueväelle Turussa pidetyssä puoluekokouksessa lauantaina. Hän kertoi olevansa vakuuttunut siitä, että työn ja eläketulojen verotuksen keventäminen vauhdittaisi Suomen taloutta. Hän kertoi tämän olevan selvä sanoma syksyn budjettiriiheen, joka on istuvan hallituksen viimeinen.

-  Kysymys on erityisen ajankohtainen nyt, kun inflaatio kiihtyy ja arjen kustannukset nousevat. Meidän on turvattava suomalaisten ostovoima, niin työntekijöiden kuin eläkeläistenkin, Henriksson sanoi.

Suomessa pitäisi hänen mukaansa pyrkiä 80 prosentin työllisyysasteeseen. Henriksson kaipasi parempia edellytyksiä paikalliselle sopimiselle, kannustavampaa työttömyysturvaa sekä ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistoa.

Henriksson myös toisti viime vuoden puoluekokouksessa esittämänsä ajatukset takaisin yritystoimintaan investoitujen voittojen alemmasta verottamisesta sekä startup-yritysten vapauttamisesta yhteisöverosta ensimmäisten toimintavuosien ajaksi.

-  Uudet työpaikat syntyvät pääasiassa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Siksi yrityksemme ja taloutemme tarvitsevat parhaat mahdolliset edellytykset menestyäkseen.

Hallituspaikan jatko haussa

Lisäksi puoluejohtaja peräsi korkeakoulujen valintajärjestelmän tarkistamista. Hänen mukaansa ensikertalaiskiintiöt ja yliopistojen pääsykokeiden pisteytys eivät ole tuottaneet toivottuja tuloksia.

-  Sen sijaan nuoriin kohdistuu yhä enemmän paineita, että pitäisi jo varhaisessa iässä tietää, mitä he haluavat tehdä tulevaisuudessa.

Oikeusministeri päätti puheensa asettamalla tavoitteeksi johtaa RKP myös Suomen seuraavaan hallitukseen. Puolue on Juha Sipilän (kesk.) hallitusta lukuun ottamatta istunut kaikissa Suomen hallituksissa vuodesta 1979 alkaen.

Henriksson itse on toiminut oikeusministerinä kahdella vaalikaudella, edellisen kerran Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) hallituksissa. Hän on johtanut RKP:tä vuodesta 2016 alkaen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE