Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työnantajajärjestöt raivostuivat – arvosteluryöppy leimaa palkansaajapuolen toimenpiteet äärimmäisen järeiksi

Kolmen keskeisen vientialan työnantajajärjestöt Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus ilmoittavat pitävänsä ensi perjantaiksi kaavailtuja laajoja lakkoja erittäin valitettavina. Järjestöjen mielestä poliittiset lakot aiheuttavat mittavia menetyksiä yrityksille, jotka ovat aktiivimalliasiassa ulkopuolisia.

Palkansaajajärjestö SAK järjestää ensi perjantaina mielenilmauksen vuoden alussa voimaan astunutta työttömien aktiivimallia vastaan. Mielenosoitusta tukevat poliittisilla lakoilla muun muassa Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä Teollisuusliitto.

Työnantajajärjestöjen mukaan toimenpiteet ovat äärimmäisen järeitä ja menetykset mittavia ja niillä vaarannetaan työpaikkoja.

Järjestöjen mielestä järeiden painostustoimien kohdistaminen ulkopuolisiin yrityksiin on vastuutonta eikä kuulu sopimusyhteiskuntaan, vaikka se ei lainvastaista olekaan.

Järjestöt harmittelevat lakkojen aiheuttamaa haittaa yritysten maineelle, kun kansainväliset asiakkaat eivät voi luottaa toimituksista annettuihin lupauksiin.

Tiedotteessaan työnantajajärjestöt kritisoivat myös AKT:n ja Suomen Merimies-unionin kaavailemaa satamalakkoa, joka saattaa pysäyttää viiden keskeisen vientisataman toiminnan helmikuussa. Järjestöjen mielestä lakonuhkassa on kyse ammattiliittojen keskinäisestä valtapolitiikasta ja se on ääriesimerkki siitä, kuinka suurta haittaa kansantaloudelle ollaan valmiita aiheuttamaan pienen ryhmän vuoksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE