Politiikka

Työnantajajärjestöt raivostuivat – arvosteluryöppy leimaa palkansaajapuolen toimenpiteet äärimmäisen järeiksi

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kolmen keskeisen vientialan työnantajajärjestöt Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus ilmoittavat pitävänsä ensi perjantaiksi kaavailtuja laajoja lakkoja erittäin valitettavina. Järjestöjen mielestä poliittiset lakot aiheuttavat mittavia menetyksiä yrityksille, jotka ovat aktiivimalliasiassa ulkopuolisia.

Palkansaajajärjestö SAK järjestää ensi perjantaina mielenilmauksen vuoden alussa voimaan astunutta työttömien aktiivimallia vastaan. Mielenosoitusta tukevat poliittisilla lakoilla muun muassa Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT sekä Teollisuusliitto.

Työnantajajärjestöjen mukaan toimenpiteet ovat äärimmäisen järeitä ja menetykset mittavia ja niillä vaarannetaan työpaikkoja.

Järjestöjen mielestä järeiden painostustoimien kohdistaminen ulkopuolisiin yrityksiin on vastuutonta eikä kuulu sopimusyhteiskuntaan, vaikka se ei lainvastaista olekaan.

Järjestöt harmittelevat lakkojen aiheuttamaa haittaa yritysten maineelle, kun kansainväliset asiakkaat eivät voi luottaa toimituksista annettuihin lupauksiin.

Tiedotteessaan työnantajajärjestöt kritisoivat myös AKT:n ja Suomen Merimies-unionin kaavailemaa satamalakkoa, joka saattaa pysäyttää viiden keskeisen vientisataman toiminnan helmikuussa. Järjestöjen mielestä lakonuhkassa on kyse ammattiliittojen keskinäisestä valtapolitiikasta ja se on ääriesimerkki siitä, kuinka suurta haittaa kansantaloudelle ollaan valmiita aiheuttamaan pienen ryhmän vuoksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat