Politiikka

Työriitojen selvittely jatkuu erittäin vilkkaana Minna Helteen toimistolla

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Kiinteistöpalveluiden ja rahoitusalan työriitojen sovittelu jatkuu tänään. Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut useita lakkovaroituksia, jotka koskevat muun muassa siivoojia ja talonmiehiä. Ensimmäiset lakot alkaisivat torstaina.

Kun edellinen kiinteistöpalvelualan sovitteluyritys päättyi perjantaina, valtakunnansovittelija Minna Helle sanoi tilanteen olevan hyvin vaikea. Sovittelussa on edistytty, mutta auki on paljon asioita sekä palkkojen että tekstien osalta.

Rahoitusalan neuvotteluja jatketaan useamman viikon tauon jälkeen. Helteen mukaan kiistaa on edelleen viikonlopputöistä.

Helle jätti kiistaan sovintoehdotuksen tammikuun lopussa, mutta ratkaisua ei syntynyt, koska Pro ja Nousu hylkäsivät esityksen.

Tänään jatkuu myös yksityisen opetusalan työriidan sovittelu. Työntekijäpuoli jätti sunnuntaina Helsingin yksityisiä kouluja ja lukioita koskevan lakkovaroituksen. Toteutuessaan lakko keskeyttää työt 15 helsinkiläisessä koulussa 12.–16. maaliskuuta.

Työntekijäjärjestöt jättivät jo aiemmin lakkovaroituksen, joka koskee viittä Etelä-Suomen ammatillista oppilaitosta ja neljää ammatillista aikuiskoulutuskeskusta. Se toteutetaan 5.–9. maaliskuuta.

Valtakunnansovittelijan toimistossa ratkotaan parhaillaan useita toimialoja koskevia työkiistoja. Lakot uhkaavat myös yksityisiä päiväkoteja ja jäänmurtajia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat