Kotimaa

Työriitojen sovittelu venyi pitkälle iltaan

Lehtikuva / Jussi Nukari
Valtakunnansovittelija Minna Helle.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Valtakunnansovittelija Minna Helle.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Valtakunnansovittelija Minna Helle.

Neuvottelut yksityisen sosiaalialan työkiistassa venyivät sunnuntaina pitkälle iltaan. Osapuolet kokoontuivat iltapäivällä valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla, mutta iltaan mennessä neuvottelujen mahdollisista tuloksista ei ollut kuulunut mitään.

Osapuolilla on ollut erimielisyyksiä muun muassa palkkauksesta, vaihtelevan työajan sopimuksista ja osa-aikasopimuksista.

Sunnuntai-iltana jatkui myös yliopistoja koskevan lakonuhan sovittelu, mutta niistäkään neuvotteluista ei ollut puoleen yhdeksään mennessä illalla kuulunut tietoja. Kiistaa pyrittiin ratkaisemaan sovittelija Janne Metsämäen johdolla.

Metsämäki jätti jo aiemmin yhden sovintoesityksen kiistan ratkaisemiseksi, mutta Sivistystyönantajat ei kelpuuttanut sitä.

Helsingin yliopisto oli viime keskiviikkona jo päivän ajan lakossa. Jos neuvottelutulokseen ei päästä, luvassa on lisää lakkoja. Seuraava niistä toteutuisi keskiviikkona ja koskisi Aalto-yliopistoa, Hankenia, Tampereen yliopistoa, Tampereen teknillistä yliopistoa, Taideyliopistoa sekä Vaasan yliopistoa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat