Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työttömien keskusjärjestö tiukkana: ”absurdi aktiivimalli” hiiteen ja kunnon panostus palveluihin – ”Työllisyyspalvelujen alekori on koluttu”

Työttömät odottavat hallitukselta nopeita ja selkeitä toimia työllisyyspolitiikassa. Näin linjaa Työttömien keskusjärjestö, joka vaatii aktiivimallin perumista ja te-palveluihin panostamista.

Demokraatti

Demokraatti

– Aktiivimallin kanssa kamppailevat työttömät ovat uupuneita ja odottavat päivästä toiseen tietoa absurdin aktiivimallin perumisesta. Keskusjärjestö vaatii mallin lopettamista välittömästi. Jos lakia halutaan kehittää, toimet tulee tehdä erikseen. Rangaistusten sijaan työttömät kaipaavat apua työllistymiseensä, Työttömien keskusjärjestö summaa tiedotteessaan.

Työttömien keskusjärjestö arvostelee te-palvelujen ”ajamista pussiin” niin, etteivät ammattitaitoiset virkailijat voi tehdä joustavasti yhteistyötä kuntien, yritysten ja kolmannen sektorin kanssa. Keskusjärjestön mukaan te-keskusten tulisi ”avata tilansa jälleen yleisön palvelemiseen”. Keskusjärjestö kuvailee, että tällä hetkellä te-keskuksessa työtöntä työnhakijaa tulee vastaan vartija ja konsulttiyhtiön työntekijä, jotka ohjaavat työnhakijan käyttämään sähköisiä palveluita.

– Te-keskukset voisivat olla yritysrekryjen, työttömien yhdistysten ja kolmannen sektorin toimijoiden työllisyystoreja ja avoimia erilaisille työllisyyttä edistäville tapahtumille ja toiminnoille, Työttömien keskusjärjestö visioi.

Hyvät työllisyyspalvelut maksavat, ilmaiseksi niitä ei saada.

Te-palvelujen uudistaminen ihmistä palvelevaksi on Työttömien keskusjärjestön yksi tavoite hallitusneuvotteluihin. Järjestön puheenjohtaja Irma Hirsjärvi muistuttaa, että asia ei ole uusi, vaan aiemmin palvelua on ollut.

– Te-keskuksen ammattitaitoista työvoimaa tulisi osata ja voida hyödyntää. Työllisyyspalveluiden alekori on koluttu, nyt on panostettava laatuun, hän sanoo tiedotteessa.

– Hyvät työllisyyspalvelut maksavat, ilmaiseksi niitä ei saada, sanoo toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski.

– Nyt tarvitaan sekä rakenteellisia uudistuksia että ennen kaikkea Tuija Oivon ja Raija Kerättären selvityksessä esiin nostettua työkykyohjelmaa, joissa kartoitetaan työnhakijan työkyky ja todelliset työllistymisen esteet pitkäjänteisellä henkilökohtaisella neuvonnalla. Työttömän palvelut tulee räätälöidä tämä kartoituksen pohjalta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE