Politiikka

Työttömien rankaisumallia vastustava kansalaisaloite on kerännyt 7 päivässä yli 14 000 kannatusilmoitusta

Kuvakaappaus Kansalaisaloite.fi-verkkosvuilta
Kuvakaappaus Kansalaisaloite.fi-verkkosvuilta
Kuvakaappaus Kansalaisaloite.fi-verkkosvuilta

Niin sanotun aktiivi- eli työttömiä kurittavan mallin kumoamiseksi on pantu pystyyn kansalaisaloite,, joka on kerännyt viikossa yli 14 000 kannatusilmoitusta.

Aloitteessa vaaditaan, että malli kumotaan välittömästi.

Kansalaisaloitteella on puoli vuotta aikaa kerätä tarvittavat 50 000 nimeä. Aloite päätyy eduskunnan käsittelyyn, jos sillä on kesäkuun loppuun mennessä vähintään 50 000 allekirjoittajaa.

Rankaisujärjestelmä astuu voimaan vuodenvaihteessa. Työtön menettää työttömyystuestaan 4,65 prosenttia, jos hän ei tee kolmen kuukauden aikana vähintään 18:a tuntia töitä tai osallistu viitenä päivänä te-toimiston palveluihin.

Aloitteen tekijöiden, kuten monen muunkin mielestä, laki rankaisee kansalaista asioista, jotka eivät ole hänen päätettävissään.

”Työnhakija ei kuitenkaan päätä rekrytointiprosessin tuloksista, vaan työnantaja niistä päättää, joten on kohtuutonta rangaista työnhakijaa siitä, että työnantajan rekrytointivalinta ei ole osunut häneen. ”

”Työnhakija ei myöskään päätä siitä, onko omalla kotiseudullaan hänen urasuunnitelmiaan tukevia työllisyyspalveluita edes tarjolla, saatikka siitä, tuleeko hän valituksi hänen hakemiinsa palveluihin, vaan TE-toimisto päättää molemmista, joten on kohtuutonta rangaista työnhakijaa siitä, että hän ei ole saanut TE-toimistoltaan hänen tarvitsemiaan palveluita.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat