Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Tytti Tuppurainen: ”Pohjoisessa Suomessa tervehditään ilolla odotettuja panostuksia”

Lehtikuva

Hallituksen neljännessä lisätalousarviossa on osana elvytyspakettia mukana mittava kokoelma infrapanostuksia myös pohjoiseen Suomeen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Meillä pohjoisessa Suomessa tervehditään ilolla odotettuja panostuksia niin valtatie 4:n parannuksiin Simossa kuin Metsä Groupin biotehtaaseen liittyviä investointeja. Nelostie on koko Suomen valtimo ja osa TEN-T –ydinverkkoa. Sen kunto ja turvallisuus ovat merkittävä kysymys niin alueellisesti kuin koko maan kannalta”, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen sanoo tiedotteessa.

Valtatie 4:n Oulu–Kemi liittymien parantamiseen Simossa ehdotetaan 20 miljoonan euron valtuutta ja 4 miljoonan määrärahaa vuodelle 2020. Lisäksi hallituksen esityksessä ehdotetaan ehdollisena Metsä Groupin biotuotetehtaan investointipäätökseen yhteensä 156 miljoonan euron valtuutta. Tähän kokonaisuuteen liittyviä hankkeita olisivat Kemin biotuotetehtaan raideyhteydet (Kemin kohta), Kontiomäki–Pesiökylä -radan parantaminen, Oulu–Kemi -rataosan välityskyvyn parantaminen, Oulu–Kontiomäki -rataosan välityskyvyn parantamisen ensimmäinen vaihe, 23,0 miljoonan euron valtuus ja vuodelle 2020 1,0 miljoonan euron määräraha sekä Kemin Ajoksen meriväylän syventäminen.

”Perämerenkaaren alueelle panostaminen on rohkeaa katsomista tulevaisuuteen, josta hyötyjinä ei ole pelkästään pohjoinen Suomi, vaan kehittyvän infran kautta koko maa”, Tuppurainen sanoo.

Myös maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL- sopimuksista on syntynyt neuvottelutulos, jossa Oulu on Helsingin, Turun ja Tampereen kanssa mukana. Sopimuksilla edistetään kestäviä liikennehankkeita ja kohtuuhintaista asuntotuotantoa erityisesti joukkoliikenteellä hyvin saavutettavilla alueilla. Hallitus sitoutuu varaamaan liikenteen hallinnonalan toimenpiteisiin 755,8 miljoonalla eurolla vuosille 2020-2031. Lisäksi valtio sitoutuu rahoittamaan kunnallistekniikka-avustuksia ja valtion tukemaan asuntotuotantoon liittyviä käynnistysavustuksia 180 milj. eurolla vuosina 2020–2023.

”Myös MAL-ratkaisu on rohkeaa katsomista tulevaisuuteen. Mittava sopimus luo suuntaviivoja pitkälle tulevaisuuteen ja on tervetullut väline, jolla rakentaa tulevaisuuden Oulun seudun elinvoimaa”, Tuppurainen kiittelee.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE