Ulkomaat

Uhreja lähes 2 300 – Afganistanissa kuoli tai loukkaantui ennätysmäärä siviilejä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Afganistanissa sai surmansa tai haavoittui viime vuonna ennätysmäärä siviilejä itsemurhaiskuissa ja pommihyökkäyksissä, kertoo YK. Uhreja oli liki 2 300.

Ilma- ja kommandohyökkäykset islamilaismilitantteja vastaan ovat ajaneet sissit tekemään yhä enemmän iskuja kaupunkeihin ja asutuskeskuksiin. Tämä kasvatti itsemurhaiskujen uhrimäärää liki viidenneksellä.

– Afgaanisiviileitä tapetaan, kun he hoitavat päivittäisiä askareitaan: matkustavat bussissa, rukoilevat moskeijassa tai pelkästään kävelevät iskun kohteena olleen rakennuksen ohi, sanoi YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra’ad Al Hussein.

– Miltantit tappavat siviilejä mitä vastenmielisimmillä tavoilla, kylvävät terroria ja hävitystä. Kun näkee miten siviilejä vastaan isketään tarkoituksella, ei voi olla ihmettelemättä, miten kauan tämä voi jatkua, sanoi puolestaan YK:n Afganistanin erityisedustaja Tadamichi Yamamoto.

Yhteensä maassa kuoli tai haavoittui viime vuoden aikana vajaat 10 500 siviiliä. Afganistanissa on kuollut 28 000 siviiliä ja haavoittunut 52 000 sitten vuoden 2009, jolloin viranomaiset alkoivat pitää tilastoja.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat