Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Ukraina ei murru” – Ensin Stalinin nälänhätä, nyt Putinin pimeys ja kylmyys

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vakuutti lauantaina, ettei Venäjä onnistu murtamaan Ukrainaa. Ukrainassa muistettiin samana päivänä Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin Ukrainaan aiheuttaman nälänhädän, holodomorin, uhreja.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Ukrainalaiset ovat joutuneet kokemaan hirvittäviä asioita. Aikanaan meidät yritettiin tuhota nälällä, ja nyt pimeydellä ja kylmyydellä. Meitä ei kuitenkaan voi murtaa, Zelenskyi sanoi.

Neuvostoliitto takavarikoi vuoden 1932 lopussa Ukrainasta kaiken karjan ja viljan aina siemenviljoja myöten. Tämän seurauksena miljoonat ihmiset kuolivat nälkään.

Saksan parlamentin on määrä lähiaikoina hyväksyä julkilausuma, jossa kyseinen nälänhätä määritellään kansanmurhaksi, kertoi luonnostekstin nähnyt uutistoimisto AFP.

Venäjä on väittänyt, ettei kyseessä ollut tahallinen nälkään näännyttäminen, koska nälänhädät olivat tuolloin tavallisia Neuvostoliitossa ja Keski-Aasiassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE