Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

UPM aloittaa muutosneuvottelut Kaukaan tehtaalla – odotettavissa lomautuksia

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Metsäyhtiö UPM aloittaa muutosneuvottelut Lappeenrannassa Kaukaan sellutehtaalla, sahalla ja puun vastaanotossa. Henkilöstöä varaudutaan lomauttamaan määräajaksi, yhtiö kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Neuvotteluilla UPM varautuu tilapäisesti sopeuttamaan tuotantoa vastaamaan markkinatilannetta.

Muutosneuvottelujen piirissä on noin 370 ihmistä. Mahdolliset lomautukset voisivat toteutua vaiheittain, ja ne kestäisivät yhteensä enintään 90 päivää.

UPM:n mukaan selluntuotannon tilapäinen sopeuttaminen ja mahdolliset lomautukset voisivat ajoittua toiselle vuosipuoliskolle suunnitellun huoltoseisokin yhteyteen.

-  Koska Kaukaan sellutehtaan ja sahan raaka-ainevirrat linkittyvät toisiinsa, varaudutaan myös sahan tuotannon sopeuttamiseen, UPM sanoo tiedotteessa.

Päätökset mahdollisista lomautuksista tehdään muutosneuvottelujen päätyttyä.

UPM antoi muutama viikko sitten tulosvaroituksen, jossa yhtiö laski tämän vuoden tulosnäkymiään. UPM:n mukaan tulosnäkymät ovat heikentyneet, koska toimitusmäärät ovat elpyneet ennakoitua hitaammin ja sellun hinnat ovat laskeneet nopeasti.

Aiemmin tänä vuonna UPM on käynyt muutosneuvotteluja lomautuksista painopaperi-, erikoispaperi- ja vaneriliiketoiminnoissaan.

Tulosvaroituksia ovat tarjoilleet kevään aikana myös Stora Enso ja Metsä Board. Niistä jälkimmäinen ilmoitti toukokuun puolivälissä mahdollisia lomautuksia koskevista muutosneuvotteluista kartonki- ja kemihierretehtaillaan Suomessa.

Uutista täydennetty kauttaaltaan klo 13.29.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE