Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ursula von der Leyen: Olen huolestunut Suomen esittämistä leikkauksista

Lehtikuva

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo olevansa huolestunut Suomen ehdottamista vakavista leikkauksista Euroopan unionin tulevien vuosien budjettiin verrattuna komission esitykseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Esitettyä pienemmällä budjetilla ei hänen mukaansa saada tavoiteltuja panostuksia esimerkiksi rajavalvontaan, puolustukseen, digitalisaatioon tai vihreään talouteen.

Von der Leyen aikoo keskustella budjetista jäsenmaiden kanssa ensi viikon huippukokouksessa. Hän odottaa, että huippukokouksia johtava Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel jatkaa budjetin valmistelua.

EU-maat neuvottelevat parasta aikaa EU:n rahankäytöstä vuosina 2021–2027. Neuvotteluiden pohjana on komission esitys ja tuoreimpana puheenjohtajamaa Suomen ehdotus. Suomi jakoi maanantaina jäsenmaille ehdotuksen, joka on saanut osakseen odotetusti kovaa arvostelua.

Suomi esittää budjetin kooksi 1,07 prosenttia jäsenmaiden yhteenlasketusta bruttokansantulosta. Se olisi 1 087 miljardia euroa, mikä on vähemmän kuin komission ehdottama 1 135 miljardia.

– Olen huolestunut vakavista leikkauksista, jotka tässä ehdotuksessa ovat verrattuna komission esitykseen. Vakavia leikkauksia on esitetty strategisen agendan keskeisiin tavoitteisiin, von der Leyen sanoi keskiviikkona Brysselissä komissionsa ensimmäisen viikkopalaverin jälkeen.

Suomen valmistelema paperi osoittaa von der Leyenin mukaan, miten vaikeat neuvottelut budjetista ovat.

Uutista päivitetty klo 15.13.

STT–Anniina Luotonen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE