Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

USA Pakistanille: Uudistakaa jumalanpilkkalaki – taustalla järkyttävä ampumatapaus

LEHTIKUVA / AFP Aamir Qureshi
Kuvassa pakistanilainen ostoskatu.

Yhdysvallat on vaatinut Pakistania uudistamaan jumalanpilkkalakinsa ja oikeuslaitoksensa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain kansalainen ammuttiin keskiviikkona kuoliaaksi oikeussalin sisällä Peshawarin kaupungissa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Jumalanpilkkasyytteen vuoksi vuonna 2018 vangittu Yhdysvaltain kansalainen Tahir Ahmad Nasim kuului Pakistanissa syrjittyyn uskonnolliseen ahmadiyya-vähemmistöön.

Oikeussalissa ollut mies ampui hänet pistoolilla, kun poliisi saattoi häntä saliin. Nasimin kerrotaan kuolleen välittömästi.

Yhdysvaltain ulkoministeriö kertoi olevansa ”järkyttynyt ja pöyristynyt” surmasta.

– Yhdysvaltain hallinto oli tarjonnut konsuliapua herra Nasimille sekä hänen perheelleen ja oli yrittänyt kääntää pakistanilaisviranomaisten huomion hänen tapaukseensa, jotta tällainen häpeällinen tragedia olisi voitu estää, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Cale Brown kommentoi.

– Kehotamme Pakistania välittömästi uudistamaan usein väärinkäytetyt jumalanpilkkalakinsa sekä oikeusjärjestelmänsä, joka sallii tällaisten väärinkäytösten jatkumisen, hän jatkoi.

Pakistanin jumalanpilkkalakeja katsotaan käytetyn maassa erityisesti uskonnollisten vähemmistöjen vainoon. Pakistanin kovan linjan valtavirtamuslimit pitävät ahmadiyya-lahkoa harhaoppisena.

Pakistanin viranomaiset kertovat tutkivansa sitä, mistä tekijä sai ampuma-aseen oikeussalissa. Poliisin mukaan tekijä saattoi napata aseen poliisin asekotelosta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE