Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

USA:ssa taas tartuntaennätys: ”Kukaan ei halunnut uskoa tätä tapahtuvaksi” – tilanne vaikuttanee virkaanastujaisiin

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Rick T. Wilking

Yhdysvalloissa on kirjattu toista päivää peräkkäin ennätysmäärä uusia koronatartuntoja vuorokaudessa, Johns Hopkinsin yliopiston seuranta kertoo. Uusia tartuntoja kirjattiin perjantaina 225 201.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yhdysvalloissa on sairastunut ja kuollut koronaan eniten ihmisiä maailmassa. Yhteensä tautiin on maassa sairastunut 14,3 miljoonaa ihmistä ja kuollut noin 278 000.

Myös maan sairaaloissa on hoidettu ennätysmäärä koronapotilaita.

Yhdysvaltain johtava tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci varoitti CNN:n haastattelussa, että ylikuormitus voi johtaa jopa siihen, ettei osa sairaaloista pysty huolehtimaan enää kaikista potilaista.

– Kukaan ei halunnut uskoa tai nähdä tätä tapahtuvaksi. Tilanne on se, että sairaalapaikkojen ja henkilökunnan ylikuormituksesta johtuen potilailta voidaan riistää se hoito, jota he tarvitsevat.

Faucin mukaan sairaalat ovat äärimmäisen kuormittuneita muun muassa Los Angelesissa Kaliforniassa, joka on tällä hetkellä yksi pahimmista tautipesäkkeistä.

Fauci ilmaisi myös huolensa siitä, että niin maassa hiljattain vietetty kiitospäivä kuin tuleva joulu tulevat aiheuttamaan suuren tautipiikin.

Virkaanastujaiset järjestetään tammikuun 20. päivänä.

Yhdysvalloissa presidentiksi nouseva Joe Biden kertoo, että hänen tammikuiset virkaanastujaisensa tullaan todennäköisesti järjestämään ainakin osittain virtuaalisena koronatilanteen vuoksi.

Asiasta kertoo muun muassa Washington Post. Bidenin mukaan tärkeintä on pitää ihmiset turvassa. Siksi tulevan presidentin mukaan on epätodennäköistä, että perinteisesti suuria väkijoukkoja keräävä tapahtuma tullaan järjestämään perinteisin menoin paraateineen ja muine juhlallisuuksineen.

Sen sijaan luvassa on mahdollisesti joukko useita pienempiä tapahtumia ympäri Yhdysvaltoja, jotka välitetään kansalaisille virtuaalisesti. Virkaanastujaiset järjestetään tammikuun 20. päivänä.

Biden on nimennyt Yhdysvaltain vaikean koronatilanteen korjaamisen yhdeksi uuden hallintonsa tärkeimmäksi tehtäväksi.

Britanniassa rokote tulee saataville jo ensi viikolla.

Britanniassa paikalliset lääkintäviranomaiset uskovat, että koronarokote tulee vähentämään virukseen liittyviä kuolemantapauksia reilusti maassa jo tulevan vuoden alkupuolella.

Viranomaiset kuitenkin varoittavat, että taudeissa voidaan nähdä uusi piikki joululomien jälkeen, kun ihmiset kokoontuvat viettämään joulua yhteen.

Rokote ei myöskään vähentäne sairaalaan tulevien koronapotilaiden määrää ainakaan vielä seuraavan kolmen kuukauden aikana. Näin arvioivat Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin lääkintäjohtajat.

Britannia hyväksyi tällä viikolla Pfizer-BioNTechin rokotteen käyttöönoton. Rokote tulee terveysviranomaisten mukaan saataville jo ensi viikolla.

Britanniassa yli 60 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, mikä on suurin määrä Euroopassa.

Britannian lisäksi myös Persianlahden pikkuvaltio Bahrain on kertonut ottavansa Pfizer-BioNTechin rokotteen käyttöön, mutta ei ole vahvistanut aikataulua, al-Jazeera kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE