Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Useassa VTV:n hankinnan kilpailutuksessa puutteita, Yli-Viikarin matkasuunnitelmat ja matkalaskut vajavaisia – ”Teen kaikkeni, että pääjohtaja erotetaan”

Lehtikuva

Erityistilintarkastuksessa on selvinnyt, että useampaa Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) hankintaa ei ole kilpailutettu, vaikka niiden kokonaisarvo neljän vuoden jaksolla ylittää kansallisen kynnysarvon, joka on 60  000 euroa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

VTV on perustellut tätä esimerkiksi sillä, että vastaavalle hankinnalle ei ole muita toimittajia. Tarkastukseen ei kuitenkaan toimitettu varmentavaa dokumentaatiota siitä, että muita vaihtoehtoja oltaisiin tarkasteltu tai laskettu kustannuksia toisen toimittajan järjestelmästä.

Tarkastuksen kohteena oli VTV:n hyllytetyn pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin ja ylimmän johdon matkustus- ja edustuskulujen sekä muiden hankintojen tarkastus viime vuodesta lähtien. Raportti on luovutettu tänään eduskunnan tilintarkastajille.

Siitä käy ilmi myös, että Yli-Viikarin matkasuunnitelmat vuosina 2020–21 ovat puutteelliset kulujen esittämisen osalta, sisältäen pelkästään päivärahat. Lisäksi Yli-Viikarin matkalaskujen liitetiedoista puuttuu tositteita kuten maihinnousukortteja tai hotellin maksukuitteja. Matkasuunnitelmia on lisäksi lähetetty hyväksyttäväksi päivää ennen matkalle lähtöä, tarkastuksesta selviää.

Tarkastusvaliokunnan jäsen Pauli Kiuru kommentoi asiaa tuoreeltaan Twitterissä.

”Teen kaikkeni, että pääjohtaja erotetaan. Tämä on uskomatonta. Tarkastusvaliokunnan työ kesken. Kuulemiset jatkuvat. Vielä täytyy saada lausunto perustuslakivaliokunnalta.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE