Uskomaton kamppailu: Petra Ollin dramaattinen nousu MM-finaaliin!

Petra Olli on selviytynyt naisten 65-kiloisten sarjan finaaliin painin MM-kisoissa Budapestissa. Olli ja hänen vastustajansa Japanin Ayana Gempei painivat tämän illan välierässä tasan 6–6, mutta suomalainen eteni finaaliin korkeampiarvoisen suorituksen perusteella.

DEMOKRAATTI/STT

Lappajärven Veikkojen painija Olli aloitti ottelun väkevästi siirtymällä 4–0-johtoon. Pisteet tulivat, kun Olli käänsi vastustajansa siltaan vastahyökkäyksen päätteeksi ensimmäisellä jaksolla. Tilanteessa selätyskin oli Ollilla hilkulla.

Gempei hivuttautui Ollin kantaan toisella kolmen minuutin jaksolla. Puolitoista minuuttia ennen loppua tilanne oli 4–4, mikä olisi tiennyt suomalaiselle yhä finaalipaikkaa.

Päätösminuutilla japanilainen työnsi Ollin matosta ulos, mutta tilanne katsottiin videolta. Tilanne tuomittiin lopulta Gempein hyväksi, ja hänelle annettiin piste. Toinen piste tuli väärästä suomalaishaastosta. Viimeisten sekuntien aikana Olli kuitenkin pusersi kaksi pistettä pääsemällä Gempein taakse. Tilanne muuttui 6–6:een, ja Olli voitti kamppailun ottelun alun neljän pisteen suorituksensa turvin.

Finaali on ohjelmassa huomenna. Siinä Olli saa vastaansa Kanadan Danielle Lappagen.

24-vuotias Olli on saavuttanut urallaan 58-kiloisten MM-hopeaa vuonna 2015. EM-kisoissa hän on voittanut kahdesti kultaa ja yltänyt kertaalleen pronssille.