Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

USU: Antti Lindtman kokoaa komiteat pohtimaan asioita asevelvollisuudesta maakuntien verotusoikeuteen

SDP
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Hallitus perustaa vielä loppuvuoden aikana komiteat pohtimaan asevelvollisuutta, sosiaaliturvauudistusta, lapsistrategiaa, kriisinhallintaa sekä maakuntien verotusoikeutta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Komiteoita esitteli viime viikolla hallituksen iltakoulussa valtioneuvoston kanslian osastopäällikkö Seppo Määttä. Komiteoiden kokoamista vetää syksyn aikana SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Parlamentaaristen komiteoiden tarkoitus on ohjata hallitusohjelmaa ja valmistella tulevien vaalikausien suuria rakenneuudistuksia. Uudella mallilla vahvistetaan hallituksen mukaan valmistelun avoimuutta, osallisuutta ja laajaa tietopohjaa.

Komitean jäseniä kutsutaan kaikista eduskuntapuolueista sekä keskeisistä eturyhmistä ja kansalaisjärjestöistä. Päävastuu työstä on ministeriöllä, jonka toimialaan kysymys pääasiassa kuuluu.

Komiteoiden aihepiireistä on ministeriöissä meneillään esiselvitystyöt.

– Maakuntien rahoitusta käsittelevän komitean on määrä saada valmista ensi vuoden loppuun mennessä, ja sosiaaliturvan osalta parlamentaarista työtä tehtiin jo viime kaudella, Lindtman sanoo Uutissuomalaiselle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE