Nyheter

USU-gallup: Marin har lyckats bäst av partiledarna

Jukka-Pekka Flander
SDP:s partiordförande Sanna Marin vid valstarten.

Enligt Uutissuomalainens opinionsundersökning har SDP:s Sanna Marin lyckats bäst av alla partiledare. 26 procent av de som svarade på undersökningen nämnde att Marin hade lyckats bäst i sitt partipolitiska uppdrag. Avståndet till de övriga partiledarna är mycket stort.

ABL

 

 

På delad andra plats finns Sannfinländarnas Riikka Purra och Vänsterförbundets Li Andersson med 9 procent var. Samlingspartiets Petteri Orpo är på fjärde plats med 8 procent.

SDP:s Marin har gått framåt och Samlingspartiets Orpo har backat. I den föregående undersökningen var det 12 procent som tyckte att Orpo hade lyckats bäst.

Felmarginalen är 3,1 procentenheter åt vardera hållet. Opinionsundersökningen genomfördes av Tietoykkönen för Uutissuomalainen. 1 000 personer svarade på enkäten mellan 21.2 och 1.3.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE