Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

USU-gallup: Puolue ratkaisee ennemmin kuin henkilö kuntavaaleissa

LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Kuntavaaleissa äänestäjien valintaan vaikuttaa enemmän puolue kuin ehdokkaan henkilö, käy ilmi Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

USU-gallupin mukaan 47 prosenttia suomalaisista äänestäisi ensisijaisesti puoluetta tai ryhmittymää. Henkilöä sanoi äänestävänsä ensisijaisesti 40 prosenttia.

Vastaajista noin kymmenesosa ei osannut sanoa kantaansa ja neljä prosenttia kertoi, ettei aio äänestää.

– Tulos näyttää samansuuntaiselta kuin vuoden 2019 eduskuntavaaleista tehdyssä tutkimuksessa. Vielä 2003 ja 2007 eduskuntavaaleissa äänestäjien enemmistölle ehdokas oli tärkeämpi kuin puolue, mutta se on kääntynyt toisinpäin, sanoo Uutissuomalaiselle Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin professori Åsa von Schoultz.

Kyselyssä vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista lähes kolme neljäsosaa äänestää ensisijaisesti puoluetta. Perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajista puoluetta painottaa noin kaksi kolmasosaa. Keskustan kannattajista yli puolet (55 prosenttia) äänestää ensisijaisesti henkilöä.

Galluptutkimuksen Uutissuomalaiselle teki Tietoykkönen. Verkkokyselyyn vastasi tuhat aikuista mannersuomalaista 16.–24.3. Virhemarginaali on 3,1 prosenttia suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE