Politiikka

USU-kysely: Jo riittää, yhä useampi suomalainen haluaa nyt palkankorotuksen

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Suomalaisten palkankorotustoiveet syksyn ja ensi vuoden liittokohtaisten neuvottelujen alla ovat lisääntyneet, kertoo Uutissuomalaisen tekemä gallup.

Uutissuomalaisen lokakuussa teettämän kyselyn mukaan enää joka kuudennen (17 %) mielestä palkankorotuksissa pitäisi pysyä nollalinjalla. Toukokuussa nollalinjaa kannatti joka neljäs (25 %) vastaajista.

Uudessa kyselyssä nollalinjan kannatus on pudonnut sekä miesten että naisten keskuudessa.

– Palkankorotusodotuksilla on siinä mielessä katetta, ettei oikein kukaan enää ajattele nollalinjan toteutuvan. Joku voi toki ajatella, että olisi hyvä jos toteutuisi, Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju sanoo.

– Jos korotukset ovat maltillisia, se turvaa kilpailukyvyn kohentumisen ja pitää yllä ostovoiman kehitystä. Jos tulee ylilyöntejä, eikä pystytä luomaan muutenkaan lisää joustavuutta työmarkkinoille, sillä voi olla kielteisiä vaikutuksia, arvioi OP:n pääekonomisti Reijo Heiskanen.

Kolmannes vastaajista korottaisi palkkoja vuosittain 1–2 prosenttia. Suuriin, 4–5 prosentin vuotuisiin korotuksiin siirtyisi kaikista vastaajista kahdeksan prosenttia.

Lokakuun tutkimus toteutettiin 17.10.–23.10.2017. Siihen vastasi yhteensä tuhat henkilöä. Toukokuun tutkimus toteutettiin 30.5.–31.6.2017. Siihen vastasi yhteensä 1 023 henkilöä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat