Politiikka

USU: Presidenttiehdokkaat pistävät rahaa kampanjaansa 200 000–550 000 euroa – vain yksi ei kertonut budjettiaan

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Presidenttiehdokkaat aikovat käyttää kampanjaansa rahaa lähes saman verran kuin vuoden 2012 vaaleissa, kertoo Uutissuomalainen. Lisäksi puolueiden tuki on suunnilleen samalla tasolla.

Uutissuomalainen kysyi kampanjabudjettia kaikilta virallisilta ehdokkailta. Ainoastaan kokoomustaustainen kansanliikkeen ehdokas Sauli Niinistö ei kertonut budjettiaan.

Kampanjaorganisaatioista kerrotaan Uutissuomalaiselle, että ehdokkaat lähtevät vaaleihin 200 000–550 000 euron kampanjoilla. Suurin budjetti on SDP:n Tuula Haataisella (kuvassa), joka lähtee vaaleihin 550 000 euron budjetilla.

Noin 500 000 euron budjetilla vaalitaistoon aikovat keskustan Matti Vanhanen ja vihreiden Pekka Haavisto.

RKP:n ehdokkaan Nils Torvaldsin kampanjaa varten on varattu runsaan 400 000 euron budjetti.

Ennakkotietojen perusteella pienimmillä budjeteilla vaaleihin lähtevät perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen. Huhtasaaren budjetti on noin 200 000 euroa ja Kyllösen 250 000 euroa.

Niinistön kampanjan päällikkö Pete Pokkinen ei halunnut kommentoida Niinistön vaalibudjettia. Aiemmin on kerrottu, ettei istuva presidentti halua kampanjaansa rahaa puolueilta.

– Tulemme jättämään vapaaehtoisen ennakkoilmoituksen vaalirahoituksesta, jossa ilmoitamme tilanteen hyvissä ajoin ennen vaaleja, Pokkinen viestitti Uutissuomalaiselle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat