Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Uuden-Seelannin pääministeri peruu häänsä – maahan asetettiin uusia koronarajoituksia

LEHTIKUVA / AFP Marty Melville

Uudessa-Seelannissa on asetettu uusia koronarajoituksia sen jälkeen, kun maassa todettiin yhdeksän samaan perheeseen kuuluvan saaneen omikronmuunnostartunnan. Lentokoneessa olleen perheen lisäksi tartunnan oli saanut lennolla ollut lentoemäntä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uudet koronarajoitukset koskevat esimerkiksi tapahtumien osallistujamääriä. Lisäksi maskit ovat pakollisia julkisessa liikenteessä sekä kaupoissa.

Uudet rajoitukset johtivat siihen, että Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern kertoi joutuvansa perumaan häänsä. Uudet rajoitukset ovat voimassa ainakin helmikuun loppuun.

-  Hääni eivät tule toteutumaan nyt, Ardern sanoi.

-  Liityin juuri monien muiden uusiseelantilaisten joukkoon, jotka ovat kokeneet saman pandemian aikana. Olen pahoillani heidän puolestaan, Ardern jatkoi.

Ardern ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Clarke Gayford eivät olleet kertoneet suunnittelemaansa hääpäivää julkisesti, mutta sen on arveltu olleen muutaman viikon päästä.

Pandemian aikana 5 miljoonan asukkaan Uudessa-Seelannissa on raportoitu 15  100 koronavirustartuntaa ja 52 viruksen aiheuttamasta taudista johtuvaa kuolemaa. Uusi-Seelanti on rajoittanut pandemian aikana voimakkaasti maahantuloa ja asettanut nopeasti rajoituksia, jos maassa on havaittu tartuntaryppäitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE