Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Uudenmaan kokoontumisrajoitukset eivät jatku enää lokakuussa – sen jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa avin määräämiä kokoontumisrajoituksia

Lehtikuva

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättyvät siis syyskuun loppuun, sillä millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa avin määräämiä kokoontumisrajoituksia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole välttämätöntä jatkaa alueella enää lokakuussa. Samanlaiseen arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä.

Nykyinen kokoontumisrajoituspäätös on voimassa 30.9. asti.

Kunnat ja avi voivat edelleen määrätä kokoontumisrajoituksia tarvittaessa omille alueilleen, jos tartuntatilanne heikkenee.

Hygieniavaatimukset pysyvät

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Asiakkailla tulee yhä olla mahdollisuus käsien pesemiseen sekä riittävän etäisyyden pitämiseen.

Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Kolmansia annoksia iäkkäille ja immuunipuutteisille

Helsingin ja Vaasan kaupungit kertovat koronarokotteen kolmansien annosten antamisen etenemisestä.

Helsingissä kolmas annos tullaan antamaan nyt niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen annoksen kuuden viikon aikavälillä vähintään kuusi kuukautta sitten. Helsingissä nyt rokotettavaan ryhmään kuuluu 85 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia.

Vaasassa kolmas annos voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille voimakkaasti immuunipuutteisille ihmisille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE