Politiikka

Uudistus kaatui, sinisten ministerien tiedote syyttää työmarkkinajärjestöjä: ”Fantasiaa”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) erityisavustajan julkisuuteen lähettämän tiedotteen otsikko on selvä: ”Perhevapaauudistus kaatui lopullisesti”.

Trion keskusteluissa tänään ei saatu ratkaisua perhevapaauudistukseen ja hallitus ei jatka uudistuksen valmistelemista.

– Perhevapaista ei saatu sopua. Meille oli tärkeää, että perheiden itsemääräämisoikeuteen ei puututa, mutta seuraavallekin hallituskaudelle jää tekemistä varmistaa, että lapsilta ei leikata, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho sanoo.

Tiedotteen mukaan perhevapaauudistuksen kaatumisesta on syytetty niin ay-liikettä, hallituksen riitaisuutta, rahaa kuin ideologiaakin.

– Uudistus kaatui, koska parempaan malliin ei ennalta sovituilla reunaehdoilla ollut mahdollisuutta, niin ikään sinisiä edustava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila toteaa tiedotteessa.

– Siniset on sitoutunut yhdessä sovittuihin päätöksiin ja nykyinen malli on lopulta parempi, kuin mikään, mistä nyt voitiin sopia. Ilman lisärahaa uudistukseen ei kannattanut lähteä, hän jatkaa.

Perhevapaauudistukselle asetettiin myös työllisyystavoitteita, mutta sinisten mukaan työmarkkinajärjestöjen esittämät arviot niiden määristä eivät olleet realistisia.

– Prosessin aikana esitetyt arviot kymmenistä tuhansista työpaikoista olivat virkamiesarvioiden mukaan fantasiaa ja meille tärkeintä oli perheiden hyvinvointi, Terho sanoo tiedotteessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat