Politiikka

Uudistus kaatui, sinisten ministerien tiedote syyttää työmarkkinajärjestöjä: ”Fantasiaa”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) erityisavustajan julkisuuteen lähettämän tiedotteen otsikko on selvä: ”Perhevapaauudistus kaatui lopullisesti”.

Trion keskusteluissa tänään ei saatu ratkaisua perhevapaauudistukseen ja hallitus ei jatka uudistuksen valmistelemista.

– Perhevapaista ei saatu sopua. Meille oli tärkeää, että perheiden itsemääräämisoikeuteen ei puututa, mutta seuraavallekin hallituskaudelle jää tekemistä varmistaa, että lapsilta ei leikata, Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho sanoo.

Tiedotteen mukaan perhevapaauudistuksen kaatumisesta on syytetty niin ay-liikettä, hallituksen riitaisuutta, rahaa kuin ideologiaakin.

– Uudistus kaatui, koska parempaan malliin ei ennalta sovituilla reunaehdoilla ollut mahdollisuutta, niin ikään sinisiä edustava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila toteaa tiedotteessa.

– Siniset on sitoutunut yhdessä sovittuihin päätöksiin ja nykyinen malli on lopulta parempi, kuin mikään, mistä nyt voitiin sopia. Ilman lisärahaa uudistukseen ei kannattanut lähteä, hän jatkaa.

Perhevapaauudistukselle asetettiin myös työllisyystavoitteita, mutta sinisten mukaan työmarkkinajärjestöjen esittämät arviot niiden määristä eivät olleet realistisia.

– Prosessin aikana esitetyt arviot kymmenistä tuhansista työpaikoista olivat virkamiesarvioiden mukaan fantasiaa ja meille tärkeintä oli perheiden hyvinvointi, Terho sanoo tiedotteessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat