Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Uusi nimi ehdolle Helsingin apulaispormestariksi: Thomas Wallgren

Timo Sparf
Vuonna 1958 syntynyt Thomas Wallgren on filosofian tohtori, yliopistonlehtori ja dosentti. Hänet tunnetaan myös kansalaisaktivistina.

Ruotsinkieliset sosialidemokraatit ehdottavat kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgrenia Helsingin apulaispormestariksi.

Ilkka Yrjä

Ehdotuksen takana ovat järjestöt Helsingfors svenska arbetarförening  ja Socialdemokratiskt Forum. Thomas Wallgrenilta on saatu suostumus olla mukana, kun Helsingin sosialidemokraatit päättävät ehdokkaastaan tehtävään.

Nämä FSD:n (Finlands Svenska Socialdemokrater) jäsenjärjestöt perustelevat Wallgrenin valintaa hänen kokemuksellaan, yhteistyökyvyllään ja valmiudellaan uudistuksiin. Tiedotteessa mainitaan erikseen kyky ottaa globaalit haasteet huomioon myös kunnallisessa päätöksenteossa.

Kuntavaaleissa Wallgren valittiin Helsingin valtuustoon kolmannen kerran.

Vaaliuloksen perusteella SDP on saamassa yhden apulaispormestarin paikan, kun Helsinki siirtyy kesäkuussa pormestarimalliin. Apulaispormestareita valitaan kaikkiaan neljä.

Myös kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar (sd.) harkitsee vakavasti hakemista Helsingin apulaispormestariehdokkaaksi, jonka pitää olla valtuutettu tai varavaltuutettu. Jos Razmyar valitaan tehtävään, hän joutuisi pyytämään eroa eduskunnasta.

Puolueosasto Eurooppademarit on esittänyt kuntavaaleissa hyvin menestynyttä Eveliina Heinäluomaa Helsingin apulaispormestariksi.

Helsingin ensimmäiseksi pormestariksi nousevan Jan Vapaavuoren (kok.) johtamat neuvottelut keskeisten johtopaikkojen jakautumisesta käynnistyivät tiistaina.

Vapaavuori sanoi eilen Helsingin Sanomissa uskovansa, että johtopaikaikat on jaettu puolueiden kesken vappuun mennessä. Puolueet päättävät henkilöstä paikalle.

SDP:n ehdokas apulaispormestariksi varmistuu toukokuun puolivälin tienoilla pidettävässä piirikokouksessa.

Helsingin valtuusto nimittää pormestarin ja apulaispormestarit kesäkuussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE