Kotimaa

Uusi taksilaki toi ryntäyksen lupaluukulle – Trafi: Taksilupia myönnetty jo satoja, noin puolet Uudellemaalle

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Uuden liikennelain mukaisia uusia taksiliikennelupia on reilun viikon aikana myönnetty yli 400 kappaletta, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kertoo tiedotteessaan. Taksinkuljettajien ajolupia on myönnetty puolestaan yli 200. Taksiliikennelupia on myönnetty kaikkiin maakuntiin, eniten Uudellemaalle ja siellä erityisesti pääkaupunkiseudulle.

– Lupien käsittely on edennyt niin vauhdikkaasti, että saamme nyt varteenotettavaa tilastoa myös lupien alueellisesta jakautumisesta, osastopäällikkö Kimmo Pylväs kertoo Trafin lupakäsittelyn etenemistahdista ja jatkaa, että lupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

– Tähän mennessä käsitellyistä uusista taksiliikenneluvista noin puolet on myönnetty Uudellemaalle ja siellä erityisesti pääkaupunkiseudulle. Myös muut suuremmat kaupungit ovat listan kärkipäässä.

Pylväs kuitenkin toppuuttelee nopeiden johtopäätösten tekemistä siitä, että taksit kasautuisivat ainoastaan pääkaupunkiseudulle. Hän muistuttaa, että uudet taksiliikenneluvat ovat valtakunnallisia, eikä hakemuksen perusteella ilmene missä taksitoimintaa aiotaan harjoittaa.

Kaupungeista eniten lupia on myönnetty pääkaupunkiseudulle (180 kpl). Seuraavana ovat Turku (15 kpl), Rovaniemi (12 kpl) ja Oulu (10 kpl).

Trafi on liikennepalvelulain voimaan tulon jälkeen ottanut vastaan 1 800 taksilupahakemusta, 985 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 200 tavaraliikenne- ja 26 henkilöliikennelupahakemusta. Kaikkineen liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut yli 3 000 kappaletta.

Taksinkuljettajien ajolupia on haettu noin 270 kappaletta ja niitä on myönnetty 210 kappaletta. Ennen lakiuudistusta taksinkuljettajan ajolupia myönnettiin keskimäärin noin 50 viikossa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Mikko Salmi

”Perkele, ne jätteet on ajettava Suomesta”
10.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat