Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Uutissuomalainen: asuntolainojen lyhennysvapaat koronan takia hiipuivat

LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Useimmat pankit ovat lakanneet myöntämästä maksuttomia asuntolainojen lyhennysvapaita koronakriisin perusteella, Uutissuomalainen kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Keväällä lyhennysvapaita haettiin useiden satojen miljoonien eurojen edestä, mutta pankkien mukaan kysyntä on nyt palautunut normaaliksi.

Nyt kahdeksasta suurimmasta asuntolainoittajasta vain Danske Bank tarjoaa mahdollisuutta asunto- tai sijoitusasuntolainan enintään puolen vuoden mittaiseen lyhennysvapaaseen, jos tarve liittyy koronaan.

Nordeassa voi myös saada lyhennysvapaata omalla ilmoituksella ja maksutta, mutta se perustuu pankin asuntolainoihin yleisesti kuuluvaan jousto-ominaisuuteen.

Asuntolainamarkkinoiden suurin toimija on liki 40 prosentin osuudella OP, joka tarjosi maksuttomia lyhennysvapaita maalis-syyskuussa 12 kuukauden ajaksi.

OP:n mukaan se myönsi maaliskuusta alkaen lyhennysvapaita yli 120 000 kotitalouteen, joille jäi noin 300 miljoonaa euroa muuhun käyttöön. Nordea ei julkistanut lukujaan.

Normaalisti pankit perivät lyhennysvapaista maksun, joka vaihtelee noin sadasta muutamaan sataan euroon. Lyhennysvapaan aikana pankille maksetaan lainan korot ja kulut, mutta lainaa ei lyhennetä.

Suomen Pankin tilaston mukaan asuntolainakanta oli syyskuun lopulla 102,5 miljardia euroa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE