Politiikka

Uutissuomalainen: Keskustan piirijohto antaisi Bernerin jatkaa ministerinä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Uutissuomalaisen mukaan 13 keskustan piiripuheenjohtajaa antaisi liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) jatkaa ministerinä hallituskauden loppuun.

Bernerin jatkolle vihreää valoa näyttävät puheenjohtajat perustelevat kantaansa etenkin kesken olevilla asioilla.

Kolme Uutissuomalaisen kyselyyn eilen vastanneista puheenjohtajista vaihtaisi ministeriä. Yksi ei ottanut asiaan kantaa ja yksi ei kommentoinut. Kolmea piiripuheenjohtajaa Uutissuomalainen ei tavoittanut.

– En kannata ministerin vaihtamista. Isoihin liikennehankkeisiin liittyvä työ on saatava päätökseen, sanoo esimerkiksi Sallamaarit Markkanen Pohjois-Savosta.

Myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että Berneriä tarvitaan hallituksessa loppuun asti.

Toista mieltä on esimerkiksi Keski-Pohjanmaan piirin Mari Kerola.

– Tämä on erittäin haastava kysymys, mutta kyllä nopea vaihtaminen olisi paikallaan. Yleensäkin, jos ollaan siirtymässä toisiin tehtäviin, jätetään paikka nopeasti, sanoo Kerola.

Nimettömänä Uutissuomalaiselle vastannut piiripuheenjohtaja on puolestaan sitä mieltä, että keskustan eduskuntaryhmän pitäisi keskustella asiasta ja katsoa, nauttiiko Berner vielä ryhmän luottamusta.

– Vaihto saattaisi olla hyvä, kun ajatellaan, että nykyinen hallitus saattaa toimia toimitusministeristönä kesäkuuhun saakka, hän sanoo.

Keskustan eduskuntaryhmä käsittelee tänään kokouksessaan Bernerin tilannetta. Hänen jatkostaan ministerinä heräsi kysymyksiä sen jälkeen, kun ruotsalaispankki SEB:n yhtiökokouskutsu paljasti tiistaina hänen olevan ehdolla pankin hallitukseen.

Kaikkonen: Asia hyvä pitää mittasuhteissaan

Puolueen varapuheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan ryhmässä osa on pahastunut siitä, että ryhmälle ei kerrottu etukäteen Bernerin ehdokkuudesta. Hänen mukaansa asiasta keskustellaan tänään, ja samalla käydään taustat läpi.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi eilen STT:lle, että asia käsitellään perusteellisesti kokouksessa.

– Asia on hyvä pitää mittasuhteissaan, hän viestitti.
STT–SANNA NIKULA

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat