Kotimaa

Vaaratiedote: Kainuussa mahdollisia häiriöitä hätänumeroon soitettaessa

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Hätänumeroon 112 soitettaessa saattaa esiintyä häiriöitä Kainuun alueella, varoittaa Hätäkeskuslaitos. Sen mukaan tilanne voi kestää päiviä.

Asukkaita kehotetaan hätätilanteessa hakeutumaan häiriöalueen ulkopuolelle tai lähimmälle terveys-, palo- tai poliisiasemalle.

Varoitus annettiin alueella olevien sähkökatkosten takia, kerrotaan Kainuun pelastuslaitokselta. Päivystävä palomestari Petri Vehniäinen sanoo, että puhelinverkon tukiasemat toimivat tällä hetkellä varavoimalla ja tukiasemien akut voivat loppua ennen kuin sähköt palaavat. Vehniäinen lisää, että vaikka suurempaa ongelmaa ei nyt ole, tilanne on huononemaan päin.

– Kun akut loppuvat tukiasemista, silloin loppuvat puhelinyhteydet.

Jos hätäpuhelu ei mene läpi, hätänumeroon voi Vehniäisen mukaan koettaa soittaa ilman sim-korttia. Tällöin puhelin yhdistää mihin tahansa löytämäänsä verkkoon, jos jokin toisen operaattorin tukiasema on vielä toiminnassa.

Vehniäisen mukaan Kainuussa on ollut tänään yhteensä 40–50 tykkylumen aiheuttamaa tehtävää. Tykkylumi on kaatanut puita teille ja sähkölinjoille, ja puut ovat syttyneet tuleen, Vehniäinen sanoo.

Sähköttömiä asiakkaita maan itäosissa on vielä yli 7 000. Energiateollisuuden häiriökartan mukaan sähkökatkoja on Kainuun lisäksi lähinnä Pohjois-Karjalassa. Ilman sähköä olevia asiakkaita on myös Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa.

Sähkökatkot ovat jatkuneet nyt neljättä vuorokautta. Korjaustöitä on hankaloittanut huono sää. Lisää märkää lunta sataa ennusteiden mukaan tänään.

Sähkökatkokartta

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat