Ulkomaat

Vaateet Trumpia kohtaan kovenevat: Todista tai peru väite

Lehtikuva
Myös republikaanit, kuten senaattori John McCain, ovat jo vaatimassa todisteita väitteille.
Lehtikuva
Myös republikaanit, kuten senaattori John McCain, ovat jo vaatimassa todisteita väitteille.
Lehtikuva
Myös republikaanit, kuten senaattori John McCain, ovat jo vaatimassa todisteita väitteille.

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen tiedustelukomitea vaatii oikeusministeriötä toimittamaan tänään kaikki mahdolliset todisteet presidentti Donald Trumpin esittämien salakuunteluväitteiden tueksi. Asiasta kertoo uutiskanava NBC.

Trump väitti kuun alussa Twitterissä, että presidentti Barack Obama olisi salakuunnellut häntä viime vuoden presidentinvaalikampanjan aikana. Hän ei ole kertonut, mihin väite perustuu.

Valkoinen talo on vaatinut kongressia tutkimaan asian, ja edustajainhuoneen tiedustelukomitea on luvannut tehdä niin.

NBC:n mukaan komitea pyysi todisteita kirjeitse oikeusministeriöltä ja FBI:n johtajalta James Comeyltä. Useat yhdysvaltalaisviestimet ovat kertoneet nimettömiin lähteisiin nojaten, että Comey olisi pyytänyt oikeusministeriötä kiistämään salakuuntelun julkisesti.

Comeyn on määrä tulla komitean kuultavaksi 20. maaliskuuta, kun julkiset kuulemiset Venäjän epäillystä sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin alkavat.

Minulla ei ole mitään syytä uskoa, että syytös olisi todenperäinen.

Monet yhdysvaltalaispoliitikot ovat sanoneet julkisesti, etteivät usko Trumpin syytöksillä olevan todellisuuspohjaa. Sunnuntaina tunnettu republikaanisenaattori John McCain (kuvassa) vaati CNN:n haastattelussa Trumpia todistamaan tai perumaan väitteensä

McCain huomautti, että presidentti pystyisi hetkessä osoittamaan epäilynsä oikeiksi tai vääriksi soittamalla tiedustelupalvelu CIA:n johtajalle.

– Minulla ei ole mitään syytä uskoa, että syytös olisi todenperäinen, hän totesi

Sekä Obama että hänen hallinnossaan kansallisen tiedustelun johtajana toiminut James Clapper ovat kiistäneet salakuuntelun.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat