Politiikka

Vähän yli 4000 otti osaa Liike Nytin sote-äänestykseen – Harkimo: ”Hallituksen esitys ei menisi eduskunnassa läpi, joten sitä ei koskaan edes tuoda äänestettäväksi”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

4 144 otti osaa Liike Nytin sote-äänestykseen liikkeen verkkosivulla. Vastaajasta 88,5 prosenttia äänesti hallituksen esitystä vastaan, tiedottaa Liike Nyt tiistaina. Hjallis Harkimo kertoi jo eilen Ylellä äänestävänsä mahdollisessa sote-äänestyksessä eduskunnassa tämän kannan mukaisesti.

Liike Nyt kysyi nettisivuillaan olleessa äänestyksessä, tulisiko sosiaali- ja terveysuudistusta parantaa nykyistä suomalaista terveydenhuoltojärjestelmää kehittämällä vai ottamalla uudistuksen ohjaksi eduskunnassa oleva hallituksen esitys. Vain  11,5 prosenttia eli hieman alle 500 vastaajaa äänestivät hallituksen sote-esityksen puolesta.

”Esitys on kallis ja monin tavoin ongelmallinen. Kuten olen pitkään sanonut, halusin kysyä Liike Nytin seuraajien mielipidettä uudistukseen ja vahvistaa kantani sen pohjalta. Tämä on avainajatus koko liikkeen taustalla: kansalaisten pitää pystyä vaikuttamaan heitä koskevaan päätöksentekoon. Kansan vastaus oli jyrkkä ei sotelle, ja tulen äänestämään sen mukaisesti, jos esitys etenee eduskuntaan. En tosin usko, että niin käy. Hallituksen esitys ei menisi eduskunnassa läpi, joten sitä ei koskaan edes tuoda äänestettäväksi”, Liike Nytin perustaja, kansanedustaja Harkimo sanoo tiedotteessa.

Soteen liittyvät lakiuudistukset ovat tällä hetkellä valmisteltavana valiokunnissa. Liike Nytin sote-kysely järjestettiin 20.–24.6.

Harkimo kertoi eilen Ylellä, että liike aikoo esitellä pian myös oman sote-mallinsa, joka on rakennettu yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

”Meillä on tällä hetkellä Euroopan tehokkain ja kustannustehokkain malli. Minun mielestä kaikista paras olisi, että tätä vanhaa kehitettäisiin. Sitä pitää kehittää pikkuhiljaa eikä tehdä niin valtavia muutoksia kuin hallituksen ajamassa mallissa.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat