Politiikka

Vähänkö tämä lässähti – kansanedustaja Matti Torvinen hakeekin sinisten puoluesihteeriksi

Lehtikuva/Martti Kainulainen
Matti Torvinen.
Lehtikuva/Martti Kainulainen
Matti Torvinen.
Lehtikuva/Martti Kainulainen
Matti Torvinen.

Aamusta saakka on kohkattu sinisten kansanedustajan Matti Torvisen ilmoitusta poliittisesta tulevaisuudestaan. Loikkaustakin povattiin, onhan Torvinen kokenut silläkin alalla, ex-perussuomalainen.

Asia selvisi juuri. Ja tunnelma lässähti heti odotuksia paljon matalammalle.

–  Olen kypsytellyt tätä asiaa jo puoli vuotta. Minulla on paljon intoa, kykyä ja hyvä kentän tuntemus. Keräsimme Lapista ennätysmäärän kannattajakortteja ja siinä vahvistui käsitys siitä, että tälle puolueelle on tilaus, Torvinen pohtii.

– Tein puolen vuoden aikana omat johtopäätökseni eri puolueiden linjoista. Olen päättänyt sitoa oman poliittisen tulevaisuuteni Siniseen tulevaisuus -puolueeseen, jonka perustava puoluekokous pidetään mahdollisimman pian. Kokouksen ajankohta voidaan päättää heti, kun kannatuskorttien laskenta on saatu päätökseen oikeusministeriössä, sanoo Torvinen.

– Perussuomalaiset hajosivat kahteen osaan, radikaaliin Halla-ahon-Huhtasaaren ryhmään ja uudistusmieliseen siniseen ryhmään. Näistä vain ja ainoastaan siniset ovat minulle tärkeä, keskiluokan ja köyhän asialle omistautunut puolue, kuvailee Torvinen.

– En kannata piikkilankaa Tornionjoelle ja internointileirejä saaristoon. Uskon oikeusvaltioon ja turvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin, heillä on kyky ja lailliset oikeudet estää laiton maahantulo ja turvallisuusuhat, Torvinen vakuuttaa.

–  Haluan luoda Sinisen puolueen organisaation ja betonoida puolueen suomalaiseen yhteiskuntaan. Lähden tavoittelemaan Sinisen puolueen puoluesihteerin tehtävää vakaasti uskoen, että nyt meillä on viimeinkin puolue, joka huolehtii sekä köyhästä että keskiluokasta, tavallisista ihmisistä, Matti Torvinen sanoo.

–  Tavoitteeni on, että Tampereen puoluekokous valitsee minut luomaan Sinisen tulevaisuuden organisaation ja sen ohjelman. Häpeämätön tavoite on varmistaa se, että puolueen kannatus nousee seuraavissa eduskuntavaaleissa kaksinumeroisiin lukuihin, Torvinen tapansa mukaan uhoaa..

–  Puoluesihteeri Torvisen ensimmäinen tavoite, jos tulee valituksi tehtävään, on luoda 1 000 ihmisen vahva organisaatio, jossa vihapuhe ja rasismi eivät tule saamaan jalansijaa. Tähän päästään aidosti kysymällä, mitä sinä haluat tehdä hätää kärsivälle ihmisille, joka pyrkii maahan, Torvinen tiedottaa.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat