Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

“Vaikea kertoa, jos pelkona on, että työpaikka menee” – paikallinenkin korruptio syyniin

Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) (kuvassa) selvityttää, toimivatko lahjontarikosten rikosprosessit. OECD:n mielestä Suomessa on kaatunut paljon syytteitä, joissa on epäilty ulkomaisen viranomaisen lahjomista.

Selvityksessä huomioidaan myös Suomessa tapahtuva lahjonta. Ongelmana on ministerin mukaan muun muassa paikallinen korruptio, jota ei aina huomata.

– Korruption keskeisiä riskialueita ovat rakennusala, julkiset hankinnat ja tarjouskilpailut, yhdyskuntasuunnittelu ja poliittinen päätöksenteko ja rahoitus. Tarkoituksena myös on, että selvityksessä vertaillaan

Suomen ja muiden maiden eroja lahjontarikosten käsittelyssä rikosprosessissa. Lisäksi selvitetään syyttäjien ja tuomareiden koulutuksen kehittämistarpeita liittyen lahjontarikoksiin, Lindström sanoo tiedotteessa.

Lindström kiinnittää huomiota myös siihen, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen takia toimintaympäristö kunnissa on muuttumassa.

– Oikeusministeriön aikaisemmassa hankkeessa on ehdotettu muun muassa uutta sähköistä kanavaa, jota kautta korruptiosta voisi ilmoittaa nimettömänä. On aivan selvää, että esimerkiksi kunnan työntekijän on vaikea kertoa havaitsemastaan korruptiosta, jos pelkona on, että työpaikka menee alta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE