Politiikka

Vain 14% sai palkkion – Työnantaja ottaa kaiken hyödyn tuottavista aloitteista

Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho
Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Aloitepalkkioita maksavilla työpaikoilla työntekijät esittävät kehittämisehdotuksia peräti neljä kertaa useammin kuin työpaikoilla, jotka eivät palkitse aloitteista. Myös tulospalkkaus kannustaa kehittämään työmenetelmiä, tuotteita tai palveluita. Tämä käy ilmi SAK:n tuoreessa työolobarometrissä.

SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila painottaa, että taloudelliset kannustimet ovat yksinkertainen keino lisätä tuottavuutta.

– Jopa huonosti voivilla työpaikoilla palkkiot rohkaisevat työntekijöitä tuomaan esiin kehittämisideoita.

Suomen suurimman palkansaajakeskusjärjestön työolobarometristä ilmenee kuitenkin, että aloitteellisuuteen kannustavia organisaatioita on toistaiseksi vähän.

Työntekijät ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita.

Vain 17 prosenttia SAK:laisista työskentelee työpaikalla, joka maksaa aloitteista palkkioita. Kehittämisehdotuksia tehneistä ainoastaan 14 prosenttia sai työolobarometrin mukaan palkkion, vaikka kaksi kolmesta työntekijöiden tekemästä ehdotuksesta johti toimenpiteisiin työpaikalla.

– Työntekijät ovat oman työnsä parhaita asiantuntijoita. Jotta asiantuntijuus saadaan entistä tehokkaammin käyttöön, kannattaa työpaikoilla sopia henkilöstön kanssa paikallisesta palkitsemisjärjestelmästä, Antila ehdottaa.

– Tuottavuusloikan tae ei siis ole työehtojen tai palkkojen heikennys, vaan kannustimet. Tuottavuus nousee useimmiten jo sillä, että työpaikalla sujuvoitetaan työntekoa, palveluja ja prosesseja, hän huomauttaa.

SAK julkaisee työolobarometrin kahden vuoden välein. Innolink Research haastatteli barometriin 1 200:aa SAK:laisten liittojen jäsentä keväällä 2016.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat