Politiikka

Väistelystä syytetty ministeri joutuu tänään vajaan tunnin testiin

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) vierailee tänään Ylen Ykkösaamussa. Ohjelma on katsottavissa klo 10:05 alkaen Yle tv1:ssä ja Yle Areenassa. Mattilaa haastattelee Seija Vaaherkumpu.

Ministeri Mattilan vastuualueisiin kuuluu hallituksen ennen joulua hyväksymä ja voimakasta kritiikkiä herättänyt työttömien aktiivimalli. Mattilaa on syytetty väistelystä kyseisen lain kohdalla.

Esimerkiksi lain ollessa eduskunnan keskustelussa 9.12.2017, Mattilaa ei ministerinaitiossa näkynyt.

Väittelyn jatkuessa puheisiin ilmestyi myös savusauna. SDP:n kansanedustaja Mika Kari oli huomannut Twitteristä sosiaali- ja terveysministeri Mattilan tviitin, jossa tämä toivotteli istunnon aikoihin hyvää viikonloppua ja ilmoitti savusaunan odottavan.

– Huomasin, että asian esittelijä, sosiaali- ja terveysministeri, tviittaa olevansa savusaunassa. Ja tästä savusaunatviittauksesta tykkää meidän työministeri. Joten kysyn kyllä tämän asian osalta hallitukselta kohtuullisuutta ja eduskunnan kunnioittamista: tuodaan tällainen laki, ylipäätänsä laki eduskuntaan, istutaan mieluummin lauteilla kuin tuolla ministeriaitiossa kertomassa, minkä takia tämän tyyppistä esitystä hallitus ylipäätänsä tänne tuo. Olemme ainoastaan muutaman hallituspuolueen kansanedustajan tiedon varassa. Tätä ei unohdeta, Kari sanoi.

Oletettavissa on, että muiden asioiden ohella myös aktiivimalli on tänään esillä Ykkösaamussa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat