Politiikka

Väistyvä puoluesihteeri Ovaska – ”Osa kenttäväestä uskoo politiikan olleen liian kokoomuslaista”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ei pyri jatkokaudelle Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa. Ovaska vetosi tiistain tiedotustilaisuudessa ennen muuta vastuuseensa kunta- ja presidentinvaalien kampanjapäällikkönä. Molemmat vaalit menivät keskustalla penkin alle.

Puoluekokouksen alla voimistuneeseen kritiikkiin Ovaska vaikutti suhtautuvan ristiriitaisesti.

– Ehkä kaikki kritiikki ei ole aina perusteltua. Jos ihmisille jää näkemys, että on kritisoitavaa, silloin pitää myös itse katsoa peiliin, Ovaska sanoi.

Kannatuskadosta kärsivän pääministeripuolue keskustan Ovaska diagnosoi kärsivän huonosta itsetunnosta.

– Minusta tuntuu, että on vähän sellaista käsitystä, että kokoomus vie ja keskusta vikisee. Valtakunnan tasolla pitää olla rohkeutta sanoa, että tämä on keskustan linja. Me pärjäämme vain silloin, kun teemme yhdessä ja tavoitteet ovat yhteiset.

Hän muistutti, että keskustan poliittinen linja tällä hallituskaudella on muovattu jo hallitusohjelmassa. Ovaskan mukaan Juha Sipilän hallitus on myös onnistunut hyvin linjan toteuttamisessa.

”Osa on sitä mieltä ja osa ei.”

– Ehkä viestinnässä pitäisi olla vielä rohkeampi ja kertoa, että nämä ovat keskustan aikaansaannoksia.

Ovaska myöntää, että osa keskustan kenttäväestä kokee politiikan olleen liian kokoomuslaista. Laajalle levinnyt tällainen käsitys ei hänen mukaansa ole.

– Osa on sitä mieltä ja osa ei. Nyt on mielenkiintoista mennä kohti Sotkamon puoluekokousta ja katsoa siellä se poliittinen keskustelu. Siellä se nähdään mitä kenttä on mieltä.

Ovaska kertoo keskustelleensa ratkaisustaan pitkään pääministeri Sipilän kanssa.

– Uskon, että yllätin ehkä hänetkin.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoi hiljattain eroavansa kansalaispuolueesta ja pyrkivänsä edelleen keskustan puheenjohtajaksi. Ovaskan mukaan keskustalla ei ole Väyrysen eroamisesta varmuutta.

– Puoluekokous ja menettelytapavaliokunta ratkaisevat lopulta onko hän vaalikelpoinen.

Keskustan puoluevaltuusto käsittelee viikonloppuna sääntömuutosta, joka tekisi Väyrysestä vaalikelvottoman, koska hän on ollut vielä äsken toisen puolueen jäsen. Puoluevaltuuston mahdollista esitystä käsittelee kesäkuun puoluekokous.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat