Politiikka

”Väkisin tulee mieleen kysymys…” – Veturimiesten puheenjohtaja pistää Sipilää tilille lausunnoista

Veturimiesten liiton puheenjohtajan Tero Palomäen mukaan hallituksen päätös pilkkoa VR ja avata henkilöliikenne kilpailulle on puhtaasti poliittinen.

Yle ja Hesari ovat saaneet yhden pääministeri Juha Sipilän (kesk.) omistajaohjausministeriaikana tilatun rautatiekilpailutuksen konsulttiselvityksen. Sen mukaan rautatiemaailma ei muutukaan kilpailuttamalla maanpäälliseksi taivaaksi. Rautatiejärjestelmästä tulee kalliimpi, valtion ei tarvitse enää odottaa osinkoja ja tarvitaan miljardiluokan investointeja, että kilpailutuksen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat, Palomäki sanoo Raidepuolue-nettisivustolla.

Palomäki muistuttaa pääministeri Juha Sipilän sanoneen Iltalehdessä seuraavaa:

– Kun kaikki tätä vähän aikaa makustelevat, on hyvä asia, että saadaan raideliikenteeseen useampia toimijoita, jolloin tulee useampia työnantajia ja työmarkkina monipuolistuu. Kilpailun avaaminen auttaa myös junamatkustajia. Asteittain lisätyn kilpailun kautta hinnat putoavat.

Palomäen mukaan väkisin tulee mieleen kysymys mihin tämä pääministerin näkemys ja hallituksen päätös perustuvat.

– Ei ainakaan julkisuudessa olleisiin selvityksiin ja kaupungilla huhutaan, että merkittävin selvitys on vielä julkaisematta ja se on hyvin kriittinen tälle mallille, hän jatkaa.

Demokraatti uutisoi jo maanantaina liikenneministeriön ja valtioneuvoston omistajaohjausyksikön raideliikenneselvitysten ristiriitaisuuksista.

Tämän jälkeen keskusteluun on osallistunut muun muassa VR-Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Hannu Syrjänen. Hän ei lämpene ajatukselle, että VR:stä irrotettaisiin kolme erillistä valtionyhtiötä, kun henkilöliikennettä avataan kilpailulle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat